Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rechter oordeelt dat glyfosaat mogelijk kankerverwekkend is

Californië kan Monsanto verplichten de populaire onkruidverdelger Roundup te labelen als mogelijke kankerverwekkend ondanks dat het bedrijf volhoudt dat het middel niet risicovol voor mensen is, zo luidde het voorlopige oordeel van de rechter afgelopen vrijdag.

Californië zou de eerste staat zijn om een dergelijke labeling in te voeren als het voorstel uitgevoerd wordt. Monsanto had de belangrijkste agrarische staat van het land aangeklaagd en beschuldigde Californische ambtenaren ervan hun beslissing om labeling te verplichten illegaal gebaseerd hebben op waarschuwingen van een internationale gezondheidsorganisatie uit Frankrijk.

De advocaat van Monsanto, Trenton Norris, beargumenteerde vrijdag in de rechtbank dat de labels directe financiële gevolgen voor het bedrijf hebben. Volgens hem zouden veel consumenten door de labels Roundup niet meer kopen. Trenton Norris: "Het zal absoluut aangewend worden op manieren die Monsanto zullen schaden." Na de zitting zei het bedrijf in een verklaring dat het de voorlopige uitspraak zal aanvechten.
Publicatiedatum: