Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe machine zuivert water volgens wettelijke normen

Vanaf 1 januari 2018 zijn glastuinbouwbedrijven verplicht om het geloosde water met minstens 95% gezuiverd te hebben van gewasbeschermingsmiddelen. Dit zijn de wettelijke eisen uit het 'Hoofdlijnakkoord zuivering glastuinbouw'. De zuiveringsinstallaties van de meeste bedrijven voldoen nog niet aan deze eisen, wat betekent dat zij nog dit jaar actie moeten ondernemen. Priva heeft hiervoor de Vialux E-Line ontwikkeld. Dit systeem zorgt ervoor dat tuinbouwbedrijven hun lozingswater volgens de wettelijke eisen kunnen zuiveren, ongeacht het huidige type waterontsmettingssysteem en procescomputer.



Priva Vialux E-Line breekt gewasbeschermingsmiddelen, zoals de stof imidacloprid in Admire, voor minstens 95% af in lozingswater. Het systeem werkt met UV-oxidatie, een combinatie van UV-licht en waterstofperoxide (H2O2).

Schaalbaar
Priva Vialux E-Line is gebaseerd op middendruk UV-technologie. Het modulaire systeem is aanpasbaar aan de behoeften van het tuinbouwbedrijf. Afhankelijk van de schaalgrootte kunnen er 2, 4, 6 of 8 UV-kamers worden geïnstalleerd. De E-Line werkt als zelfstandig systeem via een eigen lokale bediening of kan worden geïntegreerd als substation van de Priva Connext procescomputer.

Lage investering
De Vialux E-Line kan puur voor de behandeling van lozingswater worden ingezet als systeem of als hybride-oplossing met de E-Line module die een zeer lage investering vraagt. De module kan op bijna elke bestaande Vialux HD-UV en Vialux M-Line worden toegepast. Ook kan de Vialux E-Line module op een nieuwe HD-UV en M-Line ontsmetter worden geïntegreerd.

Bij de Vialux E-Line is vooral gelet op eenvoud in installatie en onderhoud. Daarom kan de UV-lamp, kwartsbuis en UV-sensor door de gebruiker zelf vervangen worden aan de hand van een eenvoudige geïllustreerde handleiding. Het resultaat: minder onderhoudskosten en uitvaltijd.

Procesregeling en veiligheid
Volgens de wettelijke eisen werkt de Vialux E-Line met een standaard T10 waarde van 25%. Zo worden alle 11 stoffen uit het standaardwaterpakket voor minstens 95% afgebroken. De Vialux E-Line monitort het te lozen volume zodat het tuinbouwbedrijf kan aantonen dat behandeling heeft plaatsgevonden. Bij een hybride-oplossing wordt het proces afhankelijk van de silovoorraden automatisch en veilig geregeld. Ook controleert het systeem zichzelf continu op lampdefecten, oververhitting, drooglopen en schommelingen in het stroomnet.

Aansluiting op procescomputer
Gebruikers van de Priva Connext procescomputer kunnen de Vialux E-Line hiermee bedienen. Via het softwareprogramma Priva Office Direct of de lokale bediening krijgt u inzicht in uw activiteiten en advies over onderhoud. Gebruikers van procescomputers van een ander merk kunnen instellen wanneer de Vialux E-Line moet starten of stoppen.

Vialux E-Line wordt geïntroduceerd in Priva stand 103 op de HortiContact dagen, die gehouden worden op 14, 15 en 16 januari 2017 in Gorinchem.

Voor meer informatie:
Priva
Zijlweg 3
2678 LC De Lier
Nederland
T: +31 (0)174 522 600
F: +31 (0)174 522 700
contact.priva@priva.nl
www.priva.nl
Publicatiedatum: