Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stefan Hendriks, Tuinbouw Jongeren Oostland:

"Wij dragen bij aan de kennisuitwisseling onder jongeren"

Stefan Hendriks is de nieuwe voorzitter van Tuinbouw Jongeren Oostland (TJO). Tijdens de ledenvergadering van 4 februari neemt hij officieel het stokje over van Wouter van den Bosch. Stefan: "Onze bijeenkomsten zijn goed voor je netwerk én zijn leerzaam."



"Sinds mijn zestiende ben ik aangesloten bij Tuinbouw Jongeren Oostland. Ik ging toen met mijn oudere broer mee naar bijeenkomsten", vertelt Stefan, nu 25 en werkzaam als Plant Specialist bij Philips Horticulture LED Solutions.

Enig tijd geleden trad hij toe tot het bestuur en nu is hij dus voorzitter van de club van Oostlandse tuinbouwjongeren. "Als voorzitter wil ik me gaan richten op zaken zoals: ledengroei, communicatie via social media en uiteraard vooral inspirerende bijeenkomsten. Onze leden hoeven niet per se zelf ondernemer te zijn: iedereen met passie en interesse in de tuinbouw is welkom tot een leeftijd van circa 30 jaar."

Zo'n tien keer per jaar organiseert Tuinbouw Jongeren Oostland een bijeenkomst. Die bieden een mix van netwerken en nieuwe kennis. Vooral dat laatste is essentieel, aldus Stefan. "De voorsprong die de tuinbouw internationaal heeft, kunnen we alleen behouden door kennisontwikkeling én kennisuitwisseling. Daaraan werken wij als Tuinbouw Jongeren Oostland graag mee, onder meer door onze bijeenkomsten. Voor komend jaar zouden we daarom graag ook een bijeenkomst samen met de Greenport organiseren."

De eerstvolgende ledenvergadering van 4 februari vindt plaats bij KG Systems (Kees Greeve) in Bergschenhoek. Ook tuinbouwjongeren die geen lid zijn van TJO zijn welkom. Aanmelden kan via jan@tjoostland.nl.

Bron: Greenport Westland-Oostland
Publicatiedatum: