Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse ijsbergsla in Britse supermarkten

Het groententekort blijft Britse consumenten affecteren, die nu een hogere prijs moeten betalen als ze ijsbergsla willen kopen. Na het prijsverhogingsbesluit van Asda met betrekking tot hun ijsbergsla vanwege het "slechtste Britse aanbod in decennia" zijn Sainsbury's en Aldi nu van plan om hierin mee te gaan.



Sainsbury's verkoopt in de VS geteelde ijsbergsla onder het merk Farm Folk voor £1.40 dat door prijsstunter Aldi voor 78p wordt verkocht. Sommige Aldi winkels hebben hun voorraad zelfs na de prijsverhoging uitverkocht. Om het tekort aan te pakken, verkoopt Asda Amerikaanse ijsbergsla onder het merk T&A voor £1,20. De ijsbergslaprijzen waren wekenlang stabiel en lagen in bijna alle Britse supermarkten rond de 50p.

Zoals eerder gemeld, wordt het tekort vooral toegeschreven aan het weer in Spanje dat ongeveer 80% van de oogsten van een van de grootste exporteurs heeft vernietigd. Spanje is een van de belangrijkste ijsbergslaleveranciers voor het Verenigd Koninkrijk, dat in wanhoop bij de VS aan moest kloppen. John McCann, van slaverpakker Willowbrook Foods: "De gewassen zijn voor 80% onbruikbaar. Er is vier weken niet geplant en er is weinig tot geen teelt. Een ramp is in de maak. Wat er verder gebeurt, zal van de temperatuur in de komende weken afhangen."

Het tekort zal naar verwachting zes tot acht weken aanhouden tot de volgende oogst. Terwijl de winkelprijzen stijgen, zijn de online prijzen rond de 50p gebleven en dat is goed nieuws voor online bestellers.

Bron: internationalsupermarketnews.com
Publicatiedatum: