Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Greenery stopt met Fair Produce certificering

Tholen - The Greenery en dochterbedrijf Hoogsteder accepteren naast Fair Produce ook de internationale certificering GRASP van GlobalGAP. Daarmee vervalt Fair Produce voor hen als certificerende instantie voor champignonteelt. Woordvoerder Harm-Jan Eikelenboom: "GRASP is de sociale module van het grootste internationale voedselveiligheid schema GlobalGAP en kijkt breder dan de Nederlandse teelt van paddenstoelen. GRASP is al door veel teeltbedrijven geïmplementeerd en alle klanten van The Greenery hebben GRASP als de internationale standaard erkend. The Greenery is door de keuze voor GRASP overtuigd dat de arbeidsomstandigheden bij alle nationale en internationale telers waar product wordt afgenomen zijn geborgd. Voor The Greenery genoeg reden om naast Fair Produce ook GRASP te accepteren. De Nederlandse paddenstoelentelers van The Greenery zijn en blijven vooralsnog Fair Produce gecertificeerd, maar GRASP is de minimale eis."

Uli Schnier, voorzitter van Fair Produce, begrijpt dat The Greenery voor GRASP kiest uit bedrijfsbelangen. "GRASP is internationaal meer bekend dan Fair Produce. Maar het is niet goed voor het belang van de sector. De sector is nog gevoelig voor uitbuiting en Fair Produce certificering geeft betere garanties om dat te voorkomen. Uit onderzoek onder Nederlandse championtelers blijkt namelijk dat zij de sector zelf nog niet stabiel genoeg vinden", vertelt Uli Schnier.
"Momenteel is tussen 90 en 95 procent van de telers aangesloten bij Fair Produce. Door de overstap van een grote speler als The Greenery zal dat mogelijk negatief effect hebben op de sector", verwacht Uli Schnier.