Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frivoletta: natuurlijke kruising tussen spruit en boerenkool

Frivoletta is de nieuwe kool van Syngenta Seeds. Het is veredeld met de traditionele technieken. Frivoletta is een natuurlijke kruising tussen spruit- en boerenkool. Syngenta beschikt momenteel over drie rassen, die commercieel beschikbaar zijn. Deze rassen beloven een goede oogstzekerheid en zijn bestand tegen ziekten en tegen vorst.

We stellen de drie rassen even voor:


Frivole Green : groenbladig type, plant komt gemakkelijk op lengte en staat stevig. Goede bladval. Levert fijn gekruld frisgroene kooltjes, oogstbaar in de maanden van half november tot eind januari.



Frivole Purple: paarsbladig type, plant komt gemakkelijk op lengte en staat stevig. Goede bladval. Levert een fijn gekruld paars gekleurde kooltjes, oogstbaar in de maanden van eind november tot midden februari. Van dit ras is er voor 2017 slechts beperkt commercieel zaad beschikbaar.




Frivole Red: meer dieprood gekleurd type. Vrij stevig gewas, komt gemakkelijk op lengte en produceert fijn gekruld dieprode kooltjes, oogstbaar in de maanden vanaf december tot begin maart.

Michiel Mol van Syngenta Seeds is trots op de nieuwste aanwinst: "Dit product is een aantrekkelijk nieuwe groente. Frivoletta past perfect bij de moderne consument die op zoek is naar gezonde groenten. Groenten die bovendien een echte smaakervaring bieden en gemakkelijk en snel te bereiden zijn. Frivoletta leent zich voor diverse recepten in de keuken (blancheren, stomen, wokken, magnetron...). Deze nieuwe trendy groente is in het schap te vinden van november tot eind februari.

Om samen met producenten en distributeurs Frivoletta succesvol in de markt te brengen, heeft Syngenta een exclusieve website opgericht, waar recepten en ervaringen te vinden zijn voor iedere gebruiker. De vele mogelijkheden van Frivoletta komen daar mooi naar voren en zorgen in ieder geval voor veel kijkplezier.

Voor meer informatie::
Syngenta Seeds
Michiel Mol
T: +31 6 5757 0352
www.frivoletta.nl