Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kooloogstmachine in West-Australië

Gary Ryan uit Manjimup is de eerste teler in West-Australië die een kooloogstmachine heeft aangeschaft. De teler heeft de machine sinds september in gebruik. Ryan zegt de dure machine van zo'n $100.000 te hebben aangeschaft rekening houdend met een mogelijk tekort aan arbeidskrachten: "Door de 'backpacker' belasting dachten we dat we moeite zouden hebben om werknemers te vinden. Onze koolcontracten zijn verdubbeld en dat is zwaar voor de werknemers."

Alhoewel de oogstmachine tijd bespaart, zegt Ryan dat ze nog steeds hetzelfde aantal werknemers gebruiken, misschien zelfs één meer: "Ik heb nu vier tractorbestuurders nodig en drie of vier man achterop." Volgens Ryan was de oogstmachine de hoge aanloopkosten nog niet aan het terugverdienen. "Maar ik denk in de toekomst wel," zei hij. "Hierdoor kunnen we de productie verhogen. Als de verwerkers ons in het verleden om productieverhoging vroegen, waren we terughoudend omdat we gedurende de week geen tijd hadden om alles gedaan te krijgen en ook nog de kool te oogsten."

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum: