Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lage prijzen ondanks krappe volumes

Paksoi-oogst in Californië gehinderd door neerslag

"De neerslag die we in Californië hebben gehad hebben het iets moeilijker gemaakt om de groente van het veld te halen," zegt Dan Sutton van het in Oceano, Californië gevestigde Pismo Oceano Vegetable Exchange (POVE). Zijn bedrijf levert zowel conventionele als Sjanghai-paksoi. "Het weer vormt een uitdaging, maar we mogen niet klagen. We hebben al langere tijd te maken gehad met droogte. We hebben ons normale volume niet kunnen halen. Ook duren de zaken wat langer en zijn we iets langzamer met de oogst. Maar we werken eraan," aldus Sutton.

Krap aanbod
De kwaliteit van de groen-witte bladgroente ziet er goed uit, maar het aanbod is mede door de neerslag beperkt. "Hoewel ons aanbod krap is, nemen de prijzen niet echt snel toe," zegt Sutton. "Dit komt waarschijnlijk voor een deel omdat andere teeltgebieden in vergelijking met hier een groter volume hebben kunnen produceren. Een jaar geleden waren de prijzen rond deze tijd van het jaar veel beter."



Stabiele vraag
Eenmaal in de schappen doet paksoi het echter goed. "In verhouding tot wat we eigenlijk op de markt zouden willen zetten, is er geen dag in het jaar waarop we echt genoeg kunnen produceren," zegt Sutton. Hij hoopt dat als het weer opklaart in de regio het aanbod wat stabieler wordt en zijn bedrijf de volledige oogst kan voltooien.

Meer vraag naar paksoi
De omzet van paksoi lijkt het hele jaar door aan te houden. "We zien de vraag toenemen, zodra er sprake is van een teeltgebied met kwaliteitsproblemen of een zwakke productie. De vraag naar Californische paksoi neemt dan dramatisch toe," legt Sutton uit. "Maar paksoi is niet meer het nicheproduct dat het vroeger was. De groente lijkt steeds meer voor te komen binnen de teeltsector. Er wordt in een groot aantal verschillende regio's paksoi geteeld, niet alleen in Californië of Arizona, maar in de gehele VS." 

Voor meer informatie:
Dan Sutton
Pismo Oceano Vegetable Exchange
Tel: +1-805-489-6517
Dan@pove.net
http://pove.net/
Publicatiedatum: