Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten zonder daglicht van zaad naar oogst

De eerste tomaten uit PlantyFood zijn geoogst. PlantyFood is een door Certhon ontwikkelde teeltmethode om zonder daglicht planten te telen. Tijdens de ontwikkeling richtte Certhon zich op meer dan de gebruikelijke bladgroenten en kruiden. Met vruchtdragende gewassen zoals tomaten en komkommers wordt er in feite een stap richting toekomst gezet. In april 2016 werden de eerste komkommers geoogst. "Nu kunnen we trots melden dat we de eerste met PlantyFood geteelde tomaten hebben geoogst. En de smaak is geweldig!"


De methode is gebaseerd op Certhon's eigen combinatie van technologie en agronomische kennis met de nadruk op de kwaliteit, uniformiteit en betrouwbaarheid van de plantenproductie. De manier waarop de planten tijdens hun teelt groeien, combineert genetica en groeiparameters. Licht, klimaatomstandigheden, voedingsstoffen en CO2 spelen allemaal een belangrijke rol en zijn met elkaar verbonden. Met PlantyFood worden al deze parameters gevolgd en constant bijgestuurd om het optimale evenwicht te bereiken waarbij een plant zijn volle potentieel kan realiseren.

Het Certhon Phytotron Control System volgt en stuurt alle aspecten van de groei. In combinatie met de door Certhon ontwikkelde LED-oplossingen kunnen zelfs gewassen die hogere lichtniveaus nodig hebben in enkele en meerdere lagen worden geteeld.
PlantyFood biedt een oplossing voor zowel vermeerdering, veredeling als grootschalige commerciƫle teelten, tot aan de oogst.

Certhon zal van 8 tot 10 februari 2017 aanwezig zijn op de Fruit Logistica 2017. Ze kunnen bezocht worden in hal 1.2, stand B21.

Voor meer informatie:
Certhon
ABC Westland 555
P.O. Box 90
2685 ZH Poeldijk
The Netherlands
Tel: +31 174 22 50 80
Fax: +31 174 22 50 81
www.certhon.com
Publicatiedatum: