Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco lanceert Perfectly Imperfect groenten en fruit

Tesco heeft bekendgemaakt dat vijftig winkels in Centraal-Europa een nieuwe productlijn zullen introduceren voor een proefperiode. De naam van de productlijn is Perfectly Imperfect.

Dit houdt in dat er groenten en fruit verkocht zullen worden die niet voldoen aan de gebruikelijke criteria, zoals vorm, gewicht of grootte. De kwaliteit en de voedselveiligheid van de groenten en het fruit zal gewoon goed zijn. Met dit initiatief hoopt de keten voedselverspilling te verminderen.

Veel voedsel wordt weggegooid
Volgens gegevens van de VN wordt een derde van de wereldproductie weggegooid. De Hongaarse voedselbank gaf aan dat er in Hongarije elk jaar 1,8 miljoen ton voedsel wordt verspild. Volgens het Fusion 2016 rapport van de EU gooien de lidstaten elk jaar 9,1 miljoen ton voedsel weg. De producten van Perfectly Imperfect zijn in de Tesco winkels in het Verenigd Koninkrijk erg populair. Daarom besloot het bedrijf het concept naar Centraal-Europa uit te breiden, om te testen of het ook daar aan slaat. Het verminderen van voedselverspilling heeft bij Tesco een hoge prioriteit in het kader van sociale verantwoordelijkheid. Naast het aanbod van Perfectly Imperfect is Tesco bezig met een voedselreddingsprogramma sinds 2013, waar 92 winkels aan deelnemen. Elke dag verzamelen ze de overschotten en vervolgens geven ze die aan een goed doel.
Publicatiedatum: