Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Areaal-schattingen België bekend

"Vrij grote uitbreiding in Belgisch areaal rode paprika"

Tholen - De exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar de eerste gegevens over de arealen van Belgische kasgroenten zijn binnen bij LAVA. Opvallend dit jaar is de vrij grote uitbreiding in rode paprika's. Hoeveel precies, is nog niet bekend. Belgiƫ heeft vergeleken met Nederland een stuk minder paprika's onder glas, maar er is wel een groeiende tendens zichtbaar.



Rode paprika +10-15%
Vorig jaar was er een stijging te zien bij komkommer en courgette en waren de arealen voor paprika en aubergine ongewijzigd. "Ook nu weer zien we een uitbreiding bij komkommers. Vorig jaar was dat met name bij BelOrta, nu bij de REO Veiling. Voor courgettes zijn er nog geen duidelijke gegevens beschikbaar. Bij aubergines zijn er, net als vorig seizoen, geen wijzigingen. Rode paprika gaat vrij groot uitbreiden in areaal, het zal een stijging zijn van 10 tot 15%. De andere kleuren blijven status quo."

Groeiend aantal specialties
Als het gaat om tomaten is het aandeel specialties al enkele jaren aan het stijgen. "Het areaal traditionele losse tomaten blijft vrijwel gelijk, maar er is een lichte uitbreiding bij de losse specialty-tomaten. Bij trostomaten is het totale areaal ook vrij stabiel, maar zien we een lichte uitbreiding specialties ten koste van traditionele tros."

Voor meer informatie:
Benny Cuypers
Commercialisatie LAVA
tel: 0032-15504253
fax: 0032-15504262
benny.cuypers@lava.be
www.lava.be