Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijkse arbeidsinspectie verbiedt fruit op kantoor

Het Oostenrijkse televisieprogramma 'Vurschrift is Vurschrift' (Voorschrift is voorschrift) behandelde onlangs een fruitig onderwerp: een bedrijf uit Wenen stelt haar medewerkers fruit ter beschikking door fruitmanden op kantoor te plaatsen. Dat zorgt bij een bezoek door de arbeidsinspectie echter voor problemen, meldt website heute.at.

Volgens de arbeidsinspectie heeft vers fruit niks op het kantoor te zoeken. De reden: er is geen medewerker die de fruitmanden dagelijks op rot en bedorven fruit controleert. Een dergelijke 'veiligheidsdeskundige' is volgens ยง73 van de wet ter bescherming van werknemers echter verplicht.

De bedrijfsleider trok de consequenties en haalde het fruit weg. De medewerkers zijn hier helemaal niet blij mee, maar 'Vurschrift is Vurschrift'! Cabaretier Rudi Roubinek speelde de vreemde situatie in het televisieprogramma na. Vervolgens moest een team rondom de Oostenrijkse presentatrice Silvia Schneider de reden van het verbod raden.
Publicatiedatum: