Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Libanees-Nederlandse samenwerking in enten, teelt op water

Agrigrow, een dochteronderneming van Robinson Agri, gaat in april in Batroun (Libanon) een entfaciliteit van 17 hectare ontwikkelen, samen met het Nederlandse Grow Group. Algemeen directeur Nadine El Khoury Kadi: "Er is tot nu toe ruim €744.000 geïnvesteerd, waarvan €558.000 uit eigen middelen gefinancierd. Kafalat heeft een lening van €186.000 gegarandeerd om het tekort te compenseren."

El Khoury Kadi: "De groentenzaden worden vanuit Nederland geïmporteerd en trainingen worden gegeven door Grow Group." Geënte groenten hebben ziektebestendige wortels, waardoor er minder gewasbescherming gebruikt hoeft te worden.

Robinson Agri installeert ook een systeem voor voedingsstoffen in de teelt op water, waarbij een ondiepe waterstroom alle opgeloste voedingsstoffen bevat die vereist zijn voor de groei van de groenten. Het water circuleert langs de kale wortels in een waterdichte geul. "Het systeem bespaart water en vermindert de fertilisatie. Dankzij deze techniek is jaarrond productie mogelijk en kan de de opbrengst elk jaar vervijfvoudigen", aldus El-Khouri.
Publicatiedatum: