Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vervang natriumlampen door LED voor 40% energiebesparing"

Plessey, een ontwikkelaar van prijswinnende LED-technologieën en producent van solid-state verlichtingsproducten, lanceert de Hyperion familie van hoog vermogen LED-groeilampen voor toepassing in de tuinbouw. Speciaal ontworpen voor assimilatiebelichting in kassen, leveren de Hyperion 1000 en de Hyperion 1600 de telers meer rendement door niet alleen een hogere productiviteit, maar ook een energiebesparing van 40% ten opzichte van vergelijkbare 600 W en 1000 W natrium groeilampen.



"Hyperion is 's werelds meest productieve groeilamp", zegt Jonathan Barton, directeur Groeilampen bij Plessey. "Als enige LED-fabrikant die armaturen voor LED-groeilampen maakt, is Plessey erin geslaagd om met behulp van zijn ontwerp- en engineeringexpertise een superieure oplossing te creëren, die een groot commercieel voordeel voor telers biedt door ook nog eens te zorgen voor de laagste TCO ('total cost of ownership')."

Voortbouwend op de onlangs gelanceerde serie Attis groeilampen leveren deze eerste Hyperion groeilampen fotonenfluxen van 1000 µmol/s respectievelijk 1600 µmol/s. Hiermee zijn ze bij uitstek geschikt voor het kweken van groenten, bloemen, plantgoed en medicinale marihuana. Ze zijn één op één uitwisselbaar met standaard 600 W en 1000 W natrium groeilampen. Hyperion units kunnen worden gebruikt om bestaande installaties uit te breiden of te vervangen. De Hyperion groeilampen van Plessey bieden een verscheidenheid aan spectra om de opbrengst, kwaliteit en consistentie te verbeteren door regeling van de snelheid van plantengroei, bloei en vruchtvorming. Dit kan leiden tot langer doorgaande gewasproductie en een langere houdbaarheid van producten.

De één op één uitwisselbaarheid tussen Hyperion 1000 en Hyperion 1600 groeilampen en de bekende 600 W en 1000 W natriumlampen, die kwekers, kassenbouwers en installateurs jarenlang hebben gebruikt, biedt voordelen bij het evalueren, installeren en toepassen van LED-verlichting. Vergelijking tussen LED- en natrium groeilampen was voorheen moeilijk omdat er voor gelijke lichtopbrengst meer LED-lampen dan natriumlampen nodig waren. Nu kunnen voor een bestaande installatie evenveel Hyperion units worden gebruikt als natriumlampen. De Hyperion eenheden kunnen ook op het bestaande kasframe worden geïnstalleerd.

Voor meer informatie:
Plessey
sales@plesseysemi.com
www.plesseysemiconductors.com
Publicatiedatum: