Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Philips Lighting introduceert nieuw GreenPower LED interlighting-systeem

Philips Lighting introduceert een nieuw GreenPower LED interlighting-systeem op de IPM vakbeurs van dit jaar, in hal 3, stand D81. Dit systeem vergroot in de donkere perioden van het jaar de opbrengst bij hogedraadteelt doordat de plaatsing van zijdelings gerichte Led's binnen de overkapping zorgt voor extra groei stimulerend licht op de meest vitale delen van het gewas. Bovendien doet het dit op een uiterst efficiënte manier aangezien het een systeemrendement biedt van 3,0 μmol/J.





Het nieuwe GreenPower LED interlighting-systeem wordt geleverd met een plug&play-connector die tijd en materialen bespaart tijdens de installatie. Tijdens de installatie kan het complete systeem dankzij de flexibele kabelverbinding ook gemakkelijk tot een meter hoogte worden opgetild. Het is mogelijk tot 33 interlighting-modules te verbinden met één voedingsaansluiting om te besparen op tijd, benodigde materialen en installatiekosten, waardoor kostenbesparingen tot wel 50% mogelijk zijn. Daarnaast is de vorm van de GreenPower LED interlighting-module ontworpen om het onderhoud te minimaliseren.



Hoogste opbrengst reeds in de praktijk bewezen
De Belgische tomatenteler Tomaline heeft al voor het nieuwe GreenPower LED interlighting-systeem getekend voor hun nieuw te bouwen kas van 1 ha, nadat zij de goede resultaten hadden gezien bij collega-teler Herdi en bij Proefstation Hoogstraten met een record opbrengst van 107 kg in het laatste seizoen. "De zeer hoge lichtopbrengst van 220 μmol/s en het daaruit voortvloeiende rendement van 2,8 μmol/J bieden ons precies wat we nodig hebben om onze opbrengst te verhogen", zegt Kris van Haute, mede-eigenaar van Tomaline. "Het systeem wordt geleverd in uitvoeringen van 2 meter of 2,5 meter en dat stelt ons in staat het aan te passen aan onze specifieke situatie en een uniforme lichtverdeling te realiseren tot aan het einde van de rij."



Ontwikkeld in samenwerking met telers
Udo van Slooten, Managing Director Philips Horticulture LED Solutions, zegt: "Deze nieuwste innovaties in belichtingstoepassingen voor de glastuinbouw zijn een resultaat van langdurige samenwerking tussen Philips Lighting en onze klanten overal ter wereld. Door nauw met hen samen te werken, waren specialisten van Philips in staat exact vast te stellen waar verbeteringen nodig waren. Het resultaat is dat dit nieuwste aanbod een groter installatiegemak en een hoger lichtrendement biedt, wat resulteert in een hogere opbrengst".

Voor meer informatie:
Philips Horticulture LED Solutions
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: