Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nanodeeltjes voor snelle kieming van komkommerzaden

Onderzoekers aan de Agrarian Autonomous University Antonio Narro (UAAAN) in Mexico zijn de effecten van nanodeeltjes zinkoxide aan het onderzoeken op het kiemproces van komkommerzaden zodat ze sneller kiemen, met minder vervuiling.

In een interview met Conacyt legde onderzoeker Norma Angélica Ruiz Torres uit dat het project bestaat uit het beoordelen van het gedrag van jonge komkommerzaailingen verkregen uit zaden behandeld met oplossingen van nanodeeltjes zinkoxide. Dit zijn microscopische deeltjes die een van de halfgeleiders is waar, vanwege de vele mogelijke toepassingen, een grote technologische belangstelling naar uitgaat.

Volgens ingenieur Alberto García González bekijken ze het effect van twee types nanodeeltjes zinkoxide: een commerciële en een synthetische. Na acht dagen werd het percentage normale en abnormale zaailingen bepaald, evenals zaden die niet ontkiemd waren en het drooggewicht van zaailingen.

Het gebruik van nanodeeltjes in de landbouw is relatief nieuw. Er is weinig informatie over in Mexico en een deel ervan is alleen in andere talen beschikbaar. Als voorvechters van kieming en zaailingenontwikkeling "willen we meer weten over het gebruik van nanodeeltjes," zei hij.

Deze techniek kan mogelijk door bedrijven in de agrarische sector worden toegepast omdat het het aantal gekiemde zaden zou kunnen verhogen, het proces versnellen en de teelt van groeikrachtigere planten bevorderen.

Ook zou het de duurzaamheid bevorderen door bemesting efficiënter te maken en vervuiling te verminderen. In plaats van korrelvormige kunstmest die de bodem verontreinigt zouden telers nanodeeltjes kunnen gebruiken gericht op specifieke delen van de plant.

Bron: Notimex

Publicatiedatum: