Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sturen naar optimale plantbalans met nieuwe Cultilene-app

Cultilene heeft de nieuwe Cultilene Smart Root Zone Management (SRZM)-app ontwikkeld. Deze gratis app bevat een schat aan informatie en ondersteunt u in iedere teeltfase met tips en advies.



De nieuwe app bevat richtlijnen voor de opkweek en productie van tomaten, komkommers, en paprika's. Meerdere gewassen zullen in de toekomst worden toegevoegd. Bij de start van de teelt helpt de substraatcalculator van Cultilene bij het bepalen van het optimale substraatontwerp. Daarnaast bevat de SRZM-app tools om de juiste beurtgrootte te bepalen en geeft de app informatie om de draingaten op de goede manier te positioneren.

Gedurende de teelt helpt de app om de juiste streefwaarden te bepalen in het substraat. Er zijn streefwaarden bepaald per teeltfase (de Season Dynamics) en er wordt advies gegeven hoe deze streefwaarden behaald kunnen worden per dag (de Daily Dynamics). Speciale aandacht verdienen ook 'The Big Five'; watergehalte, EC, pH, zuurstof en temperatuur. Deze vijf parameters zijn cruciaal voor goede en gezonde wortels, ofwel: voor Smart Root Zone Management.



De SRZM-app geeft daarnaast handvatten om de genoemde parameters op een juiste en uniforme manier te meten. Hiervoor heeft Cultilene speciale meetprotocollen ontwikkeld, die zijn verwerkt in de app.

De gratis Cultilene Smart Root Zone Management-app is vanaf nu te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Gaandeweg zal de informatie in de app verder worden uitgebreid.

Voor meer informatie:
Saint-Gobain Cultilene
Zeusstraat 2
5048 CA Tilburg
t + 31 (0)13 578 00 57
info@cultilene.nl
www.cultilene.com
Publicatiedatum: