Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse supers passen winkels aan om AGF-aankopen te verhogen

In Britse supers zal een proef gedaan worden om de afzet van AGF te verhogen. Een team van de Universiteit van Oxford zal samen gaan werken met supermarktmanagers om consumenten over te halen meer AGF te consumeren en hun vleesconsumptie te verminderen.

Het project heeft €5,8 miljoen subsidie gekregen van het Wellcome Trust Programma 'Our Planet, Our Health', dat gericht is op het verbeteren van de wereldwijde volksgezondheid in het tijdperk van klimaatverandering. Volgens de onderzoekers draagt het verhogen van de AGF-consumptie en het verminderen van de vleesconsumptie bij aan een gezondere levensstijl en zorgt dit bovendien voor een beperking van de CO2-uitstoot.

Het project, dat deze week van start gaat, vindt in samenwerking met Sainsbury's plaats en zal onder meer bestaan uit het opnieuw inrichten van winkels. Vegetarische alternatieven zullen samen met vleesproducten in het winkelschap liggen. Klanten die kiezen voor vegetarische producten zullen bijvoorbeeld beloond worden met kortingsbonen en extra spaarpunten. Ook zullen er brochures uitgedeeld worden met receptideeën en informatie.

"Het winkelend publiek zal uit een veel groter versaanbod kunnen kiezen dan voorheen, met name op de AGF-afdeling," legt Judith Batchalar van Sainsbury's uit. "Hierdoor kunnen zij gemakkelijke voor vegetarische alternatieven kiezen. We maken ook gebruik van borden bij de gangpaden waar we inspirerende aanbiedingen op aanbevelen, zoals groentespaghetti," aldus Batchalar.
Publicatiedatum: