Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
8 maart, Wageningen

Studiedag NVTL heeft als thema “Techniek Natuurlijk”

De Nederlandse Vereniging Techniek in de Landbouw (NVTL) organiseert haar jaarlijkse studiedag op 8 maart 2017. De dag heeft dit jaar als thema "Techniek Natuurlijk". Verschillende inleiders zullen spreken over innovaties in de glastuinbouwtechniek, teelttechniek en veehouderijtechniek.

De studiedag start met een opening door Herman van Bekkem, campagneleider gentech en duurzame landbouw bij Greenpeace. Greenpeace Nederland heeft 5 speerpunten, waaronder duurzame landbouw. Greenpeace stelt dat het huidige industriële landbouwsysteem aan alle kanten rammelt en dat veroorzaakt steeds grotere problemen in zowel binnen- als buitenland. In Nederland gaat het al jaren slecht met vogels en insecten op het platteland. Belangrijke oorzaken zijn het intensieve bestrijdingsmiddelengebruik en de teruggang van natuur op het platteland door intensivering van de landbouw en monoculturen op de akkers. De heer van Bekkem zal ingaan op de vraag hoe kan agrotechnologie kan bijdragen aan een duurzamere landbouw.

Hierop volgen drie parallelle ochtend- en middagsessies met daartussen een lunch (keuze uit totaal 6 sessies). De parallelsessies presenteren actuele informatie rond het thema met een goede mix van bedrijfsleven en onderzoek en stimuleren zo veel mogelijk de interactie tussen de deelnemers. Uiteraard kunt u ook onderdelen van verschillende sessies bijwonen. Daarnaast geeft de lunch en de borrel veel gelegenheid contacten te leggen of aan te halen. De NVTL studiedag wordt georganiseerd dóór collega's vóór collega's en daardoor zijn de kosten laag.

Hier het programma van de sessies over glastuinbouwtechniek:

Ochtendsessie 10:30-12:30 uur
  • Kas als Energiebron - Het nieuwe telen in de praktijk - Aat Dijkshoorn, LTO Glaskracht & Nico Enthoven, Kwekerij Frank de Koning (biologische teler)
  • Het nieuwe schermen - Paul Arkestijn, Ludvig Svensson & René Beerkens, Hoogendoorn
  • Hoogwaardige natuurlijke producten uit Nederlanse kassen dankzij techniek - Nedervanille en Astaxanthine 2.0 - Wilko Wisse, Lans & Filip van Noort, WUR
  • Incl. discussie
Lunch 12:30-14:00 uur

Middagsessie 14:00-16:00 uur

  • Winterlichtkas - gebruik natuurlijk licht - Rob Grootscholten en Allard van der Meer, Bom Group
  • 2SaveEnergykas - 2 jaar ervaring teelt, gebruik van minder energie - Arno van Deurssen, Van der Valk Systems
  • Kassen in aride gebieden - techniek tegen de natuur - voorbeeld Abu Dhabi - Jouke Campen, WUR
  • Kassen op mars - EDEN ISS - Cecilia Stanghellini, WUR
  • Decision making in soil based irrigation systems for high water use efficiency and minimized leaching of nutrients – Francisco Mondaca Duarte, phd student WUR
  • Incl. discussie
Borrel vanaf 16:00 uur

De NVTL-studiedag start met inloop en koffie rond 9 uur en wordt gehouden in Congrescentrum de Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96 te Wageningen. Aanmelden is verplicht. Voor het volledige programma, deelnamekosten en aanmelden zie www.nvtl.info (beschikbaar vanaf begin februari).
Publicatiedatum: