Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groei in Bulgaarse groenten- en fruitexport

In de eerste tien maanden van 2016 heeft Bulgarije bijna 30.000 ton verse groenten en meer dan 33.000 ton vers fruit geëxporteerd. Dit werd bekendgemaakt door het Ministerie van Landbouw en Bosbouw. Het Ministerie noemde de gegevens van het National Statistical Institute (NSI). In vergelijking met dezelfde periode in 2015 heeft er respectievelijk een toename van 68,7% en 2,2% plaatsgevonden. 

Komkommers, champignons en peulgroenten leverden de grootste bijdrage aan de toename in de export. De cijfers kwamen achtereenvolgens neer op 3900 ton, 1900 ton en 3200 ton. Ook was er een groei in de export van paprika's, kool, wortelen, pompoen, uien en aubergines.

Als we naar de fruitsector kijken, zijn de grootste toenames te zien bij aardbeien, appelen, peren en frambozen. Ook bij druiven, abrikozen, perziken, pruimen, watermeloenen en kersen is een kleine toename waargenomen. De export van walnoten en meloenen daalde echter. 

Van januari tot oktober 2016 heeft Bulgarije iets meer dan 193.000 ton groenten en 240.000 ton fruit geïmporteerd. De meest geïmporteerde groenten waren tomaten, terwijl het meest geïmporteerde fruit druiven waren. 

Bron: fermer.bg
Publicatiedatum: