Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: nationale meeloopdag om toekomstige tuinders te werven

Na de succesvolle lancering in 2016 heeft de vereniging van Zwitserse groentenproducenten VSGP besloten om op 30 mei 2017 de volgende nationale meeloopdag voor toekomstige tuinders te organiseren.

De actie heeft als doel om geïnteresseerde jongeren een kijkje te geven in het dagelijks leven van een tuinder en dit beroep met toekomst bekender te maken. De branche heeft nog ieder jaar een tekort aan goed opgeleide vakkrachten. Wanneer er studenten ontbreken bij de basisopleiding, dan ontbreken ze ook bij vervolgopleidingen en later ook bij de bedrijven. Daar moet verandering in komen!

Bedrijven gezocht
Hoe kan een bedrijf meedoen?
Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich per direct bij het secretariaat van de VSGP aanmelden door middel van het aanmeldformulier. Daarna wordt er een lijst van deze bedrijven gemaakt die door middel van een mediabericht in het voorjaar van 2017 gepubliceerd wordt. Geïnteresseerde jongeren moeten contact opnemen met de bedrijven. Zo kunnen de bedrijven zich optimaal op de dag voorbereiden en het werk plannen.

De VSGP verwacht van deze actie ook respons in de media en hoopt dat net als vorig jaar enkele regionale media de geïnteresseerden tijdens de meeloopdag zullen begeleiden.
Publicatiedatum: