Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cees de Groot, Plantech:

"De angst voor automatisering is weg "

Door de opleving van de kasgroentensector in Ontario zijn bedrijven weer flink aan het investeren. Schaalvergroting, maar ook de automatisering van productieprocessen, interne logistiek en verpakkingssystemen staat hoog op de agenda, zeker nu bedrijven groter en arbeid duurder wordt. "Telers zijn niet meer bang voor automatisering," zegt Cees de Groot van Plantech Control Systems.





Plantech, momenteel eigendom van Richard Hiebendaal en Rob Brinkert, is al meer dan 40 jaar actief in de Canadese glastuinbouw. Ze verzorgen installatie en het onderhoud van diverse systemen. Het bedrijf is gevestigd in Jordan Station en is dealer en installateur voor bedrijven als Priva, Buitendijk Slaman, Vostermans Ventilation, Wanjet spuitrobots (Holland Green Machine) en Aweta.

Plantech-sales manager Cees de Groot heeft de laatste paar jaar een groei gezien wat betreft de sorteer- en verpakkingsmachines en logistieke systemen: "Het is een druk jaar geweest voor ons met veel grote projecten op het gebied van automatisering."



Transport, sorteren en klasseren
Cees legt uit dat telers in provincies als Ontario, Quebec, maar ook in de VS in toenemende mate zijn geïnteresseerd in het automatiseren van processen. Daarbij gaat het om interne transportoplossingen en volledige klasserings-, sorterings- en verpakkingslijnen."De groentensector is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Er zijn nieuwe bedrijven, maar bestaande bedrijven breiden ook snel uit. Telers hebben moeite om werknemers te vinden en ook het minimumloon stijgt. Dan wil je wel automatiseren", vertelt hij.



Groeien
"Je ziet dat telers er niet meer bang voor zijn. De sector groeit en naarmate ook bedrijven groter worden, is automatisering interessanter. Vooral wanneer het om volledige automatisering gaat: Van het transport - met gerobotiseerde of geleide voertuigen - van de geplukte vruchten naar de verpakkingsruimte tot het klasseren, sorteren, doos vullen, in krimpfolie wikkelen en de etikettering en palletstapeling."

Plantech levert oplossingen van Aweta en werkt ook nauw samen met andere bedrijven om een compleet systeem te bieden. Naast de verkoop en installatie van het systeem hebben ze ook personeel en reserveonderdelen beschikbaar om technische ondersteuning en onderhoud op locatie te verzorgen. Het afgelopen jaar zijn ze betrokken geweest bij een aantal grote automatiseringsprojecten voor telers als Pure Hothouse in Leamington en Mucci Farms in Kingsville, Ontario.



De drang naar automatisering is ook te zien bij het optimaliseren van de werkstroom. "Meer telers kiezen voor een uitgebreid arbeidsregistratiesysteem zoals Priva FS Performance en combineren dit met het sorteer- en productregistratiesysteem van Aweta om een gedetailleerd overzicht te krijgen van de prestaties."




Plantech is daarnaast ook actief in de installatie en technische ondersteuning op het gebied van kasbesturingssystemen voor elektra, klimaat en irrigatie. "We bieden ook het complete assortiment Priva producten en ondersteunen telers in Niagara, Quebec, Pennsylvania, New York, Florida en zelfs Nieuw-Mexico. De verkoop en dienstverlening van Plantech beslaat heel Noord-Amerika. Dit heeft ons ook een hoop werk bezorgd. In 2017 zullen we het druk hebben met kasuitbreidingen in Ontario en Quebec. Daarnaast verwachten we nog meer werk in het nieuwe jaar."

Voor meer informatie:
Plantech Control Systems
Cees de Groot, sales manager
T: (905) 562 7345
F: (905) 562-5958
M: (905) 658-4783
cees.degroot@plantech.ca
www.plantech.ca

Publicatiedatum: