Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trage start exportseizoen Mexicaanse asperges

"Mexico loopt ietsjes achter en heeft wat kleine problemen," zegt Michael Stewart Altar Produce LLC. "De problemen rondom brandstof houden aan en werken daarmee andere issues rondom arbeidskrachten in de hand. Mensen kunnen niet aan de slag, omdat er geen brandstof is om naar het werk te kunnen gaan." Altar is zijn Mexicaanse seizoen begonnen door asperges te importeren vanuit regio's als de Mexicali-vallei en Caborca, maar dit loopt volgens Stewart nog steeds traag.



Toenemend volume
Als de import bij Altar eenmaal begint te lopen, verwacht Stewart dat het volume toe zal nemen. "Ondanks dat er duidelijk vraag is naar asperges, denk ik, dat veel retailers wachten tot het volume toeneemt. Ik vermoed dat ze puur vanwege de prijs hun bestellingen tot een minimum beperken. Met de volgende week wordt er waarschijnlijk meer besteld. We krijgen dan meer volume binnen hoewel het niet om hele grote hoeveelheden zal gaan."

Met de toename in volume zullen de prijzen naar verwachting dalen. Stewart zegt echter dat de markt nog steeds sterk is ondanks dat een aantal importeurs nu asperges tot hun beschikking hebben. De prijzen per vijf kilo variëren van $48 tot-$52 (€45,01 tot €48,76). "Vanaf de volgende week zal de prijs waarschijnlijk rond de $40 (€37,51) schommelen. Een week later zal deze zakken tot rond de $30 (€28,13). De prijzen zullen elke week met $10 (€9,38) zakken." 

Stewart verwacht aan de hand van deze prognose een goed resultaat in de aanloop naar Valentijnsdag rond medio februari. 

Voor meer informatie:
Michael Stewart
Altar Produce LLC
Tel: +1 760-357-6762
stewart@altarproduce.com
http://www.altarproduce.com/
Publicatiedatum: