Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijsontwikkeling groenten bij Nederlandse retail

Groentenprijzen ook gestegen in supermarkten

Tholen - Er is veel gaande in groentenland. Ook in supermarkten zijn de groentenprijzen gestegen, al is er nog geen sprake van extreem hoge prijzen. Zo zit er sinds november al een stijgende lijn in de gemiddelde prijzen bij supermarkten voor courgettes, aubergines en komkommers. Aubergines kostten op 29 november nog net boven de 80 cent, op 10 januari was dat boven de 1,20. Courgettes en komkommers stegen beiden naar boven de euro. Dit is dus de ontwikkeling van de gemiddelde prijs (bij zo'n 10 retailers). Alleen bij de aubergine lijkt Dirk weer wat lager te gaan zitten met de prijs (0,99 euro).



Prijsontwikkeling komkommers
Vanaf eind oktober tot eind november was de komkommerprijs bij de meeste supermarkten vrij stabiel en schommelde tussen de 60 en 80 cent. Vanaf 23 november begonnen de prijzen te stijgen. Opvallend is dat Hoogvliet, Spar en Albert Heijn op 17 januari de hoogste prijs voor komkommers rekenden. Spar zit op 1,20 en Hoogvliet en Albert Heijn op 1,10. Alle supermarkten zaten op 17 januari op of boven de euro. In het geval van Hoogvliet betreft het wel Hollandse komkommers.

Klik hier voor de ontwikkeling van de komkommerprijzen

Prijsontwikkeling aubergines

Van eind oktober tot begin december was de prijs voor aubergines in de meeste supermarkten vrij stabiel en kwam niet boven de euro uit. In de week van 23 november werd zelfs een prijs van 65 cent gezien. Vanaf begin december begon de prijs te stijgen. De meeste supermarkten bleven tot nu toe onder de 1,40, behalve Spar. Vanaf 18 december rekenden ze 1,50 per stuk voor de aubergine en die prijs geldt een maand later nog steeds. Bij Dekamarkt is de prijs vanaf 11 januari het laagst, op 1 euro.

Klik hier voor de ontwikkeling van de aubergineprijzen

Prijsontwikkeling courgettes

Eind oktober varieerden de courgetteprijzen in verschillende supermarkten van 40 tot 80 cent. Spar heeft de hoogste prijs, Jumbo de laagste. Dit product maakt vanaf eind november ook een lichte prijsstijging mee, maar komt tot 21 december nergens boven de euro uit. Hoogvliet en Spar gaan eind december omhoog met de courgetteprijs. Hoogvliet zit net boven de 1,20 en Spar zit begin januari op 1,30. Op 17 januari zitten de meeste supermarkten nog onder de 1,40. Gezien de mogelijke tekorten in de komende weken kan dat natuurlijk nog wijzigen.

Klik hier voor de ontwikkelingen van de courgetteprijzen

Deze informatie werd geleverd door superscanner. Op deze website kun je voor elk product de prijs per supermarkt bekijken en zo in één oogopslag zien hoeveel een product kost. Je ziet ook meteen of iets in de aanbieding is.
 
www.superscanner.nl