Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4-6 augustus

"Varend Corso "niet specialer, wel feestelijker"

Tijdens de startbijeenkomst van het Varend Corso in Tomato World in Honselersdijk kregen de deelnemers een sfeerimpressie voorgeschoteld. "Het twintigste corso is niet specialer, maar wordt wel feestelijker dan de negentiende was," aldus artistiek coördinator Hans Hoogerwerf.



Maar het corso wordt niet alleen feestelijker, ook vernieuwend. Nieuw is dat het corso dit jaar op vrijdagavond niet stopt in Maasland, maar doorvaart naar de Kolk in Delft en daar na de vlootschouw 's nachts blijft liggen. Op zaterdag trekt de stoet vanuit Delft naar Den Haag tot de Laakhaven, waar de schuiten keren en via Rijswijk terugvaren naar Trade Parc Westland in Honselersdijk. Van daaruit wordt zondag het traditionele rondje Westland gevaren.
 
"De toevoeging van Den Haag, een stad met meer dan een half miljoen inwoners, is een welkome impuls voor de stoet", zei corsovoorzitter Pleun van der Ende. "Het zorgt voor extra bekendheid en promotie. Al was het wel een hele puzzel om uiteindelijk tot de definitieve route te komen."

Het is nu aan de deelnemers om al hun creativiteit los te laten op de ontwerpen en thema's die zij op hun boten willen uitbeelden. Het Varend Corso Westland trekt komend jaar, op 4, 5 en 6 augustus, voor de 20e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden naar het driedaagse spektakel, afgelopen zomer zelfs meer dan een half miljoen mensen.

Voor meer informatie:
Varend Corso Westland
info@varendcorso.nl
www.varendcorso.nl
Publicatiedatum: