Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adegeest Kasverwarming failliet verklaard

Tholen - Adegeest Kasverwarming is 10 januari 2017 failliet verklaard. Curator Jurriaan van der Wulp laat weten dat het faillissement op verzoek van de vennootschap zelf is uitgesproken. Het bedrijf, actief sinds 168, ontwerpt, installeert en onderhoud verwarmings- en koelinstallaties in de glastuinbouw.

"De directeur van Adegeest Kasverwarming, de heer Adegeest, heeft de rechtbank laten weten dat de omzet sinds de kredietcrisis in 2009 elk jaar is afgenomen en de schuldenlast de laatste jaren is toegenomen, ondanks doorgevoerde kostenverlagingen", vertelt Van der Wulp. De kostenverlagingen hielden onder andere een afslanking van het personeelsbestand in.

Volgens de curator is er nog getracht een faillissement af te wenden door middel van het aanbieden van een crediteurenakkoord, maar is daar uiteindelijk niet in geslaagd. "De opleving in de glastuinbouw lijkt daarmee voor Adegeest Kasverwarming B.V. te laat te zijn gekomen."

De curator gaat verdere oorzaken van het faillissement onderzoeken en de activa van het bedrijf verkopen. Collega-ondernemingen met interesse in de activiteiten, voorraad, inventaris of het klantenbestand kunnen met de curator contact opnemen. Ook schuldeisers kunnen hun vorderingen bij hem kenbaar maken, al kan er op het moment nog niets gezegd worden over de eventuele uitkering daarvan.

Voor meer informatie:
mr. J.M. van der Wulp
Den Hollander Advocaten
tel: 0187-485000
jmvanderwulp@denhollander.nl