Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer groente? Koop je kinderen om!

De National Obesity Forum, een Engelse liefdadigheidsinstelling die zich inzet om overgewicht onder Britten tegen te gaan, zegt dat ouders hun kind best kunnen omkopen. Door bij elke hap iets in de spaarpot te stoppen, leert het kind zelfs twee dingen denken ze: gezond eten én met geld omgaan.

Voedingsdeskundige Natasja Wildeman vindt dat bijzonder. In een vraaggesprek met RTL stelt ze: "Eigenlijk zeggen we daarmee: groenten zijn super vies, dus we moeten je omkopen om die te eten. Ik vind het getuigen van onvermogen om op deze manier te werken", vindt ook opvoedkundige Marina van der Wal. "Dit betekent dat je gezond gedrag dat eigenlijk vanuit het kind zelf moet komen, zakelijk gaat maken. Als een kind beetje slim is, gaat hij daarna onderhandelen over kleren aantrekken, in bad gaan, tandenpoetsen. Je 'vereconomiseert' de liefdevolle relatie die je van nature met je kind hebt."
Veel ouders zullen wel eens 'omkopen'. Wilderman: "'Als je je groenten laat staan, krijg je ook geen toetje', het komt inderdaad veel voor. Zo'n beloningssysteem kan werken, maar tijdelijk. Het is meer bedoeld om kinderen iets voor het eerst te laten proeven."
Volgens Wildeman is het beter om het goede voorbeeld te geven.
Publicatiedatum: