Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
rijdende rechter over geschil hortensiakweker - waterschap

"Uitgerookt door het waterschap"

In het Noord Brabantse Sprang Capelle runt de familie Dekkers een kwekerij in hortensia's, een familiebedrijf dat al tachtig jaar bestaat. De zaken gaan goed totdat in juli 2014 noodweer uitbreekt. De kwekerij loopt in mum van tijd onder water en de oogst is verloren. De schade is niet te overzien, een heel jaar aan inkomsten is in een keer weggevaagd. De schulden stapelen zich op en de familie kan de rekeningen niet meer betalen. Allemaal omdat het Waterschap, volgens de familie, zijn werk niet heeft gedaan en zijn aansprakelijkheid afwimpelt.


beelden uit de aflevering van Mr Visser doet uitspraak

In het programma Mr. Visser doet uitspraak van SBS6 verdiepte Frank Visser zich in de zaak. Op zoek naar mogelijkheden om de familie van een faillissement te redden, komt hij tot de ontdekking dat het waterschap het nodige valt te verwijten. Zoals de broers aangeven, is het waterschap 'vergeten' een stuw omhoog te zetten waardoor het water niet de juiste kant op geleid werd. "We hebben 's ochtends om 10 uur gebeld. Om 16 uur kwamen ze, maar dat was natuurlijk veel te laat". Het gevolg was dat de planten op het containerveld buiten en planten in de kas - er stonden er daar zo'n 500.000 plus 250.000 stekken - als verloren moesten worden beschouwd.

De familie verwijt het waterschap mismanagement en wanbeleid. Het waterschap schuift de verantwoording van zich af. Hoe het afloopt valt nog te bezien, maar Visser ziet, evenals juriste Sara Liesker, goede kansen op tegemoetkomingen. Visser: "Ik heb sterk de indruk dat het waterschap u probeert uit te roken."

Klik hier om de aflevering van SBS6 terug te kijken.

Publicatiedatum: