Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedingscentrum brengt kookboek met de Schijf van Vijf uit

Genieten is volgens ons onmisbaar als je gezond wil eten. Het nieuwe kookboek Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staat daarom vol lekkere recepten en tips die gezond eten makkelijk maken. Alles komt langs in het boek: van ontbijt tot avondeten en van tips om je water smaak te geven tot feestelijke hapjes. Daarnaast staan in het boek volop weetjes, tips voor stappen die je kunt zetten om gezonder te eten, persoonlijke verhalen en je ontmoet onze experts. En natuurlijk vertellen we ook meer over gezond eten met onze Schijf van Vijf.

Eten volgens de laatste wetenschappelijke inzichten
De Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Zo eet je dus helemaal up-to-date.

Gezond, betaalbaar en met aandacht voor het milieu
Producten uit de Schijf van Vijf vormen de basis voor de recepten. Denk aan lekker veel groenten, fruit, volkorenproducten, vis, mager vlees en peulvruchten. We kiezen voor normale porties vlees en vis. Daarnaast variƫren we volop met ei, tofu, peulvruchten en noten. We geven de voorkeur aan groente en fruit van het seizoen, met een lage milieubelasting en gebruiken uitsluitend duurzaam gevangen of gekweekte vissoorten. De porties zijn op maat, zodat je geen eten hoeft te verspillen. De gerechten zijn daarmee gezond en betaalbaar en je eet met aandacht voor het milieu.


Klik hier voor het inkijkexemplaar
Publicatiedatum: