Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Langer leven met hete pepers

Hou je van pittig? Zo ja, dan zou je langer moeten blijven leven, volgens onderzoekers van de Larner College of Medicine aan de Universiteit van Vermont. Ze ontdekten dat de consumptie van chili peper samenhangt met een reductie van 13% in sterfte – vooral bij sterfgevallen door hart- en vaatziekten of beroerte. De studie werd onlangs in PLoS ONE gepubliceerd.

Peper en kruiden worden al eeuwen geacht heilzaam te zijn bij de behandeling van ziekten maar slechts één andere studie, uitgevoerd in China en gepubliceerd in 2015 - heeft eerder de samenhang onderzocht tussen de consumptie van chili peper en sterfte. Dit nieuwe onderzoek bevestigt de bevindingen van het eerdere onderzoek.

Lees meer op Medical Xpress
Publicatiedatum: