Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie waterzuiveringsystemen ook in 2017

Goed nieuws voor Nederlandse tuinbouwondernemers: ook in 2017 zullen de subsidiemogelijkheden MIA en Vamil van kracht zijn. Dit betekent dat u als tuinbouwondernemer ook in 2017 gebruik kunt maken van de MIAVamil regeling bij investering in een waterzuiveringssysteem.

Met deze subsidiemogelijkheden kunt u bij een investering in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen- en innovaties profiteren van een investeringsaftrek tussen de 13,5% en 36% van het investeringsbedrag. De vennootschapsbelasting wordt hiermee lager en geeft dus een fiscaal voordeel. Een installatie die afvalwater zuivert van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen is een milieubewuste investering en valt dus binnen de regeling.

De nieuwe Milieulijst 2017 van de RVO komt voor een groot deel overeen met de lijst van 2016, maar heeft enkele aandachtspunten. Een voordelige toevoeging voor collectieven is: Binnen de regeling vallen ook de aanpassingen op bedrijfsniveau aan leidingwerk, buffer- en pompvoorzieningen die voor de behandeling van afvalwater in een collectieve zuiveringsinstallatie nodig zijn. Houd hier dus rekening mee bij de realisatieplanning van het collectief.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden MIAVamil? Bezoek dan de website van RVO Nederland.

Meer weten over de oplossingen die Priva biedt om te voldoen aan de Waterzuiveringsplicht 2018? Bezoek dan de website.

Voor meer informatie:
Priva
Zijlweg 3
2678 LC De Lier
Nederland
T: +31 (0)174 522 600
F: +31 (0)174 522 700
contact.priva@priva.nl
www.priva.nl
Publicatiedatum: