Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jordaanse Immortal Produce richt zich op Noord-Amerika

Het Jordaanse Immortal Produce hoopt na de Canadese markt ook de Amerikaanse markt te kunnen betreden. "Momenteel exporteren we uitsluitend mini-komkommers naar Canada," vertelt Nedal Azubedi.

"De in Canada gevestigde bevolkingsgroepen uit het Midden-Oosten drijven de vraag op. Vorig jaar bleken de mini-komkommers uit Mexico echter goedkoper te zijn."


Toegang tot de Amerikaanse markt
Immortal hoopt zijn producten ook naar de Verenigde Staten te exporteren en het bedrijf heeft zijn hoop gevestigd op de grote Amerikaanse retailketens. "Onze mini-komkommers zijn misschien iets duurder maar de smaak en kwaliteit zijn optimaal. De komkommers werden van november tot april geteeld in de Jordaanse vallei, waar de klimatologische omstandigheden ideaal zijn. "We hebben al meermalen geprobeerd naar de Verenigde Staten te exporteren en we hebben zelfs onze FDA-certificering op zak maar desondanks hebben we tot nu toe geen succes kunnen boeken."

Versterken positie Europese markt
Europa blijft een andere belangrijke markt voor Immortal. Momenteel exporteert het bedrijf mini-komkommers en verse kruiden naar Europa en kastomaten, kool, bloemkool, aubergine, pepers en sla naar de Golflanden. "De grootste vraag naar onze producten komt vanuit landen in de Golfregio zoals Saoedi-Arabië, de Emiraten, Koeweit en Qatar. In januari komt ook de vraag naar kastomaten en peper vanuit Rusland, Oekraïne, Roemenië en Hongarije op gang."

Hogere prijzen
De hoge prijzen vormen dit seizoen een uitdaging vertelt Azubedi. "De hoge prijzen zijn het gevolg van Israëlische bedrijven die direct op de markt inkopen en soms wel vier maal meer betalen dan de gemiddelde prijs die wij betalen. Ook de politieke situatie levert logistieke problemen op omdat de Syrische grenzen gesloten zijn. Dit is een groot probleem voor producenten en exporteurs omdat het onze uitvalsbasis is naar de rest van de wereld," aldus Azubedi.


Voor meer informatie:
Nedal Azubedi
Immortal Produce Co.
Tel: +962 79 5392577
info@immortalproduce.com
www.immortalproduce.com
Publicatiedatum: