Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japans aardbeigewas test nieuw warmte-opslagsysteem

Yamaguchi Prefectural Agriculture & Forestry General Technology Center kondigde de resultaten aan van de controletest van een "energiebesparende aardbeienteeltsysteem dat zonnewarmte opslaat."

Het systeem slaat overdag overtollige warmte op in een warmtebuffer die in een kas geplaatst wordt en die gebruikt wordt als verwarming zodra de temperatuur daalt. Ook zijn 1.62kW aan folie-achtige zonnecellen op het dak van een aangrenzend ongebruikt huis aangebracht. De zonnecellen worden gecombineerd met een accu (450Ah) en gebruikt als een zelfstandige energiebron voor o.a. een ventilator.

Voor aardbeienteelt werd een verhoogde plank gebruikt waar aardbeien op heuphoogte op groeien. Een warmte-opslagtank met steentjes werd onder de plank geplaatst om aardbeienplanten van onderaf warmte te geven. Wanneer de temperatuur in de kas hoger wordt dan die van de steentjes, wordt de ventilator ingeschakeld om warmte op te slaan.

Een matachtig warmte-isolerend materiaal werd bevestigd aan het oppervlak van de kas en wordt overdag opgerold om zonlicht op te nemen. Door de synergie van het warmte isolerend materiaal en het zonnewarmte-opslagsysteem werd de temperatuur in de kas op 4 ° C of hoger gehouden gedurende de teelt.


Lees meer op Solar Power Plant Business
Publicatiedatum: