Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lars Ruigewaard:

"Bloemkool geen trendgroente, maar een blijvertje"

Tholen - 'Bloemkool wordt de nieuwe trendgroente', zo kopten landelijke media deze week. Bij AGF-groothandel en bloemkoolspecialist Etienne Ruigewaard in Middenmeer ervaren ze dat nog niet zo. "De boerenkoolhype resulteerde daadwerkelijk in extra verkoop. Dat zien we in de bloemkool niet. Maar wat we wel zien is dat de consumptie van bloemkool op peil blijft, ondanks de opkomst van de gesneden groenten. Dat hadden we een paar jaar geleden niet verwacht", vertelt Lars Ruigewaard.



"Het bloemkoolseizoen is wel erg goed verlopen, maar dat had met de aanvoer te maken. Door de weersomstandigheden in Zuid-Europa is de vraag nu helemaal goed, maar voor Oud&Nieuw was er genoeg bloemkool, stonden de prijzen onder druk en was er maar weinig aan", vervolgt Lars. "Wij zitten nog altijd in de Hollandse bloemkool, dus dat is ongekend laat. Deze bloemkool was gepland voor begin december, maar de productie sloeg door de warme herfst niet aan. Het zijn dan kleine bloemkooltjes, maar ze zijn nog prima van kwaliteit, ondanks dat de vorst er drie keer overheen is gegaan. Maar ik verwacht dat het na vandaag een eind over is."

Etienne Ruigewaard richt puur op de Hollandse handel. "Klanten die in de zomer bij ons kopen hebben in de winter vaak hun eigen lijntjes naar het buitenland. We hebben geen behoefte om ons in die markt te begeven", verklaart Lars. "Als we geen vorst hadden gehad, was één van onze telers zo overgeschakeld op de winterbloemkool. Nu moeten we daar even op wachten, maar tot wanneer is moeilijk te zeggen. Het kan april worden, maar de bloemkool kan met een strenge winter ook nog zomaar kapotvriezen. De teelt is altijd een beetje tricky: vriest het, dan kun je zomaar de helft van de productie kwijt zijn."


Voor meer informatie:
Etienne Ruigewaard BV
Lars Ruigewaard
Adres Zwaagdijk (WFO)
Marktplein 14-16
1681 NS Zwaagdijk-Oost
Tel.: 0228-567317
Fax: 0228-567219
lars@etienne-holland.nl
www.etienne-holland.nl