Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede onderzoekscentrum in het Midden-Oosten in bedrijf

Eind 2016 is de tweede onderzoeksfaciliteit in Riyadh in het Midden-Oosten, ontworpen door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, in bedrijf genomen. Dit centrum is drie maal groter als het centrum in Abu Dhabi.

Ook op deze locatie worden verschillende niveaus van technologie van low tech tot high tech onderzocht. Het primaire doel van het centrum is waterbesparing maar ook voedselveiligheid. Het centrum heeft speciale faciliteiten voor het onderzoek naar biologische bestrijding. De business unit Glastuinbouw leidt het technische en operationele team op. Voor het onderzoek wordt een apart team opgeleid, dat de komende jaren nauw gaat samenwerken met de business unit Glastuinbouw.

De onderzoeksresultaten zijn niet alleen interessant voor het Midden Oosten, maar ook voor de rest van de wereld en ook Nederland, omdat het klimaat in deze regio heel stabiel is met name de zoninstraling. In Nederland varieert de hoeveelheid straling elke dag, wat onderzoek lastig maakt. Verder is het mogelijk in de gesloten kassen exact de input van verschillende resources te analyseren, zoals bijvoorbeeld CO2-opname.

Dit alles maakt dit nieuwe centrum een unieke onderzoeksfaciliteit.

Bron: Wageningen University & Research
Publicatiedatum: