Dé website voor de Nederlandse groententeeltMededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jan Vrins, Bilancia

"Kennis is duur, maar domheid kost nog meer"

Tholen - "Aan consultants in de glastuinbouw is momenteel niet echt een groot gebrek, maar aan telers die een project willen adopteren, ter plekke begeleiden en verantwoordelijkheid over het project willen nemen is een groot tekort." Dat ziet Jan Vrins van Bilancia. Het is een gevaarlijke ontwikkeling, vindt hij. "Als grote buitenlandse projecten stilvallen en niets opleveren, is het ook snel afgelopen met de investeringen. Het schaadt de hele BV Nederland."

Jan Vrins ziet dat er internationaal nog steeds te weinig aandacht is voor kennis en training. Zelf werkt hij bij Bilancia, teeltbegeleiding faciliteert op turnkey tuinbouwprojecten en lokale medewerkers opleidt tot volwaardige telers. "Er worden er grote oppervlakten kassen gebouwd omdat investeerders gouden bergen voor zich zien, maar als er in de kas geteeld moet worden, staat men opeens met de handen in het haar. Voor training en begeleiding is geen geld gereserveerd." Dat vindt men vaak niet nodig. "De gedachte is dat er gewoon een teler ingehuurd wordt, die het op mag lossen. Eentje die niet te duur is en niet te vaak afwezig mag zijn, want niemand anders kan de zaak runnen." Hij vergelijkt het met het kopen van een race-auto, maar het niet investeren in een coureur. "We hebben veel projecten gezien waar de investeerder weigerde om in kennis te investeren. De gemaakte fouten waren uiteindelijk zeker tien keer zo duur als de kennis-investering. Jammer en beslist niet nodig."Van teler naar consultancy
Volgens Jan wordt op de meest succesvolle projecten niet alleen een teler ingehuurd, maar worden ook trainingen ingekocht. "Zodat het toekomstige middenmanagement getraind wordt en de juiste kennis en vaardigheden aangeleerd krijgt. Vanuit een goede basiskennis kan men stapje voor stapje overgaan tot het loslaten van het project. Na twee of drie jaar kan er dan overgestapt worden naar consultancy, waarbij een project op afspraak wordt bezocht."

BV Nederland
Dat deze volgorde niet altijd aangehouden wordt, ligt echter ook bij de beschikbaarheid van telers die op langere tijd op locatie aan de slag willen gaan. "Aan consultants in de glastuinbouw is momenteel niet echt een groot gebrek.  Maar aan telers die een project willen adopteren, ter plekke begeleiden en die de verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen, is er nu al een groot tekort."Een tekort dat bovendien flink dreigt op te lopen. "Als je kijkt naar de ontwikkelingen in Rusland en China bijvoorbeeld, of Kazachstan... daar worden projecten van 10 tot 200 hectare gebouwd. We moeten nu al bekijken hoe we de overdracht van kennis kunnen begeleiden." En daarbij draait het volgens Jan zeker niet alleen om de eigen activiteiten van Bilancia. "Als we hier niet aan voldoen, of het niet serieus nemen, dan zal het de BV Nederland schaden. Nu wordt er nog flink verkocht, maar als de verkochten projecten stilvallen en niets opleveren, dan is het snel afgelopen. Dat zou jammer zijn - voor de Nederlandse kassenbouw en de toelevering."

Nederlanders naar het buitenland
Bij Bilancia begeleiden ze ervaren Nederlandse telers bij hun buitenlandse avonturen. En dat kan niet iedereen. "Je moet goed kunnen luisteren, veel geduld hebben en flexibel zijn. Als je geen begrip hebt voor andersdenkenden kun je beter niet kunnen beginnen aan een avontuur in het buitenland. Het is nu eenmaal een feit dat mensen in een andere cultuur heel anders omgaan met elkaar, met tijd, met problemen enzovoort, dan wij Nederlanders."

Als die match is gevonden, gaan de telers voor langere tijd aan de slag bij een bedrijf. "Minimaal 5 tot 6 weken achter elkaar, zodat ze goed uitleg kunnen geven over waarom bepaalde beslissingen genomen moeten worden." De begeleider staat daarbij regelmatig in contact met andere telers en met Nederlandse specialisten. Het management van Bilancia komt bovendien minimaal twee keer per jaar langs ter ondersteuning. En dat is noodzakelijk, vindt Jan. "Een begeleidende teler wilde waterstofperoxide en azijnzuur mixen om de kas te ontsmetten. Die methodiek heeft in Nederland veel succes heeft, maar door deze vraag ook met de mensen in Nederland te bespreken, kwamen we erachter dat de oplossingspercentages van de stoffen in dat betreffende land heel anders lagen dan die in Nederland. Dat moet je op tijd ontdekken." 

Grote vraag
Ook dit jaar verwacht Jan een grote vraag naar projectleiders, naar mensen die hun kennis en vaardigheden met het telen ter plaatse willen delen. Bij Bilancia liggen momenteel aanvragen voor experts in de teelt van babypeen, in de teelt van blauwe bessen en in de teelt van aardbeien, zowel in de kas als erbuiten. Ook liggen er momenteel drie aanvragen voor het opzetten van een trainingscentrum tuinbouw. "Men begint dus, zeker in die gebieden waar al meerdere projecten zijn gebouwd, door te krijgen dat kennis in huis moet komen en dat is al een heel flinke stap voorwaarts. In samenspraak met toeleveranciers en kenniscentra ligt hier een leuke uitdaging."


Voor meer informatie over Bilancia:
Bilancia
Van Speykstraat 2
2628 RG DELFT
NEDERLAND
info@bilancia.nl
www.bilancia.nl
+31 (0)6 55 72 50 75Publicatiedatum: 17-1-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Testimony-- CREDIT offer

Testimony"" You should not miss this opportunity [My name is Mrs. Sandra Kate. I live in Canada and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family.I was in need of a loan of $50,000.00 to start my life all over again as i am a single Man with 3 kids.

I have been searching for a loan to settle my debts for the past three months all I met scammed and took my money until I finally met a God sent Lender.

I never thought that there are still genuine loan lenders on the internet but to my greatest surprise i got my loan without wasting much time.I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $50,000.00 Canada Dollar. He is a GOD fearing man, if you are in need of loan to solve your problems and you will pay back the loan please

contact him tell him that is Mrs.Sandra Kate that refer you to him. Contact Mr. Miotti Stefano, via email: (miotti.stefanoloanfirm@hotmail.com )

Testimony-- Loan offer, Testimony-- Loan offer - 14-4-2018 0:55:58


Heeft u financiering nodig voor uw bedrijf of voor privédoeleinden? Dit moet niet ingewikkeld of tijdrovend zijn om de investering van Anderson tot een gemakkelijke manier te maken om financiering over de hele wereld te ontwikkelen. Neem contact met ons op voor meer informatie per e-mail: andmoris38@gmail.com of bezoek onze website https://andmoris38.wixsite.com/morrisplc
Vriendelijke groeten,
Anderson-investeringen.
Anderson Morris, http://www.voedselbankennederland.nl/nl/contact.ht (email) - 29-3-2018 20:42:49Ik ben een heel gelukkig persoon en ik ben blij om dit hier op internet te plaatsen
Na veel financiële moeilijkheden ben ik nu rijk en gelukkig
Ik kreeg een masterkaart van een goede vrouw op internet
en deze hoofdkaart is vol met geld.

Elke dag kan ik 3000 dollar van deze kaart verzamelen
Deze hoofdkaart is erg goed om de armen te helpen
Als u uw eigen kaart wilt, kunt u gewoon contact opnemen met divinecardhacker@gmail.com

Ze vertelde me dat er nog veel meer mastercards zijn om uit te geven
u kunt deze kaart gebruiken om uw bedrijf een boost te geven en zelfs uw rekeningen te betalen
solliciteer nu voor deze kaart en neem quicen contact op met divinecardhacker@gmail.com
omdat ze echt bedankt is
sneider, contact op met divinecardhacker@gmail.com - 15-12-2017 2:18:36


Darlehensvorschlag

Hallo Herr und Frau
E-Mail: claudeferrero12@gmail.com
Diese Nachricht ist für Einzelpersonen, für alle, die darin sind
Sie brauchen einen speziellen Kredit, um ihr Leben wieder aufzubauen
bereit zu suchen, entweder Ihr Geschäft neu zu starten oder
für ein Projekt oder um ein zu kaufen
Wohnung aber sind in der Bank verboten oder die Datei war
die Bank abgelehnt Wir sind eine Gruppe von Finanzexperten
in der Lage, einen Kredit von 3.000 bis 50.000.000 für alle zu machen
Menschen in der Lage, unsere Bedingungen zu erfüllen Unser Zinssatz
ist 3% pro Jahr. Wenn du Geld aus anderen Gründen brauchst,
Zögern Sie nicht, uns für weitere Informationen zu kontaktieren
ernst und ehrlich Wenn du Geld aus anderen Gründen brauchst,
Zögern Sie nicht, uns für weitere Informationen über unsere E-Mail-Adresse zu kontaktieren

E-Mail: claudeferrero12@gmail.com
Claude FERRERO, Hamburg - 7-12-2017 17:37:23


Hallo Iedereen, ik wil dat jullie allemaal weten dat ik ooit een lening nodig had voordat ik vlees had met mr. Larry Smith, die me een leningskwot van 2,5000.00usd gaf, dus mijn lieve vrienden als je een lening nodig hebt, neem dan contact op mr larry smith via larrysimthloan@gmail.com voor meer info.
Mr Larry Smith, www.groentennieuws.nl - 28-10-2017 22:01:25


Beste Leningzoekers

U in eventuele financiële moeilijkheden? Wil je je eigen bedrijf starten? Dit leningbedrijf was gevestigde mensenrechtenorganisaties over de hele wereld met als enige doel de armen en mensen te helpen met financiële problemen van het leven. Als u een lening wilt aanvragen, ga terug naar ons met de gegevens hieronder email: elenanino0007@gmail.com

Naam:
Benodigde leningsbedrag:
Looptijd:
Mobiel nummer:

Dank je wel en God zegene
VERTROUWEN
Elena
Elena, Nino - 21-10-2017 9:27:54


Heb je een lening nodig om de factuur te betalen, neem contact met ons op als we lenen zo laag als 2% rentevoet geven wij ook lange en korte tijdslening voor meer info, neem contact met ons op via email andmoris38@gmail.com


Anderson Morris, http://www.voedselbankennederland.nl/nl/contact.ht - 28-9-2017 23:34:36


Hallo,
Als u een noodlening nodig heeft om uw financiële behoeften op te lossen, bieden we een lening van 2.000 tot 100.000.000.000.00 Maximaal, we zijn betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch, met 100% garantie. Wij verzekeren ook een lening in (Euro , Pond en dollar) rentevoet voor alle leningen is (3%) als u geïnteresseerd bent om ons terug te krijgen. met het volgende bericht: (siguret134@gmail.com)

Bedankt

PASTOR Luiz Barata, holland - 28-9-2017 17:42:23


Mijn naam is Julie Rasford Am uit Duitsland. Ik wil de heer Arnold bedanken voor een lening van € 85.000 euro. Ik heb getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening heeft ontvangen van Carl Mosley-leningen en ik heb een lening aangevraagd en kreeg mijn lening van € 85.000 euro. Als u een dringende lening nodig hebt, vermijd Internet Scammers vandaag om legitieme leningen te vragen. Contacteer hen per email; carlmosleyloanfirm@yahoo.com

Beste wensen,
Julie Rasford
Julie Rasford, Germay - 15-9-2017 16:27:49


Wij bieden 100% financiering tegen 3% rente, internationale leningen, leningen voor een miljard of meer, uw beste kans hier nu voor zowel samenwerkende lichamen als persoonlijke leningen. Iedereen kent 21 jaar van zaken als hypotheekmakelaar, dan een commerciële makelaar. Mijn bedrijf, Creative Commercial Loans, Inc. Geregistreerd, tussenpersoon, kredietmakelaarsactiviteiten, ik ben direct bij talrijke kredietverstrekkers, waaronder banken, particuliere "zachte" geld en vaste geldleners. De sleutel is het weten wie de echte schuldeisers zijn, dit is wat ik u voorstel. Vraag alsjeblieft niet wat mijn leningparameters zijn, want elk lening scenario is anders. Er is geen "one size fits all" -aanpak, Wij zijn ook een groep zaadbeleggers die projecten financieren of reeds gevestigde bedrijven op zoek naar uitbreiding binnen elke industrie. Wij kunnen uw project helpen met een zakelijke of bedrijfslening tegen een lage rente. Als u interesse heeft, alstublieft, stuur ons uw bedrijfsplan of een korte samenvatting van uw project voor voorbeeld via onze email ook. Contacteer ons via contactservices1234@gmail.com OF cherishhouseofloans@outlook.com,
Dr Maria , http://www.groentennieuws.nl - 1-6-2017 8:12:44


Groeten iedereen, hier is de beste gelegenheid in je leven dat je al wachtte. Wij bieden de beste lening aan met makkelijke betalingen met de beste rente in 3%. Heeft u een soort lening nodig om uw leven te beginnen om beroemd te worden en rijk te worden in het leven of een beter persoon ... Laat uw dromen nooit afdalen,
Snel mail ons bedrijf om een eenvoudige lening te krijgen .... Wij geven leningen aan particuliere en publieke individuele bedrijven, de vestiging als ...
Huisleningen
Payday leningen
Operationele leningen
Publieke of individuele leningen
Vastgoedleningen e.t.c
Neem gewoon contact met ons op
benclarksonloaninvestment@gmail.com

Jouw groeten
Ben Clarkson
ben clarkson, http://www.groentennieuws.nl - 1-6-2017 8:11:17


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: