Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wees alert op trips in vroege paprika's"

De telers van vroege paprika's hebben inmiddels al een paar weken roofmijten tegen trips en witte vlieg rondlopen. Rond de uitzetpunten is de eerste kweek zichtbaar en inmiddels vestigen de roofmijten zich ook in aangrenzende planten.



Een goeie zaak, want de tripsen laten zich al zien. Gelukkig nog in lage aantallen, maar ze zijn er. Vangplaten zijn daarom belangrijk: het wekelijks tellen van de platen laat goed zien hoe snel de trips zich ontwikkelt.

Een paar vragen zijn nu erg belangrijk. Ontwikkelt de roofmijt zich voldoende? Wanneer kan Orius in het gewas? En is soms ook nog sprake van het bronsbladvlekkenvirus (dat door trips wordt verspreid)? Belangrijke zaken die zeker uw aandacht vragen.

Wat witte vlieg betreft, lijkt het nog betrekkelijk rustig te zijn. Maar blijf goed scouten op het plaaginsect, niet alleen op de vangplaten, maar ook in het gewas.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com
Publicatiedatum: