Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-teler André Poldervaart wint prijs vollegrondscollega's

Tholen – Aan de start van het nieuwe teeltseizoen werd André Poldervaart tijdens de Vollegrondsgroentedagen 2.0 gehuldigd als meest toekomstgerichte groenteteler 2017. Het is opvallend dat de vollegrondsgroententelers hem uitverkozen. Andre is immers een biologische glasgroenteteler van trostomaten, komkommers en paprika's. Toch verkozen de bezoekers aan de Vollegrondsgroentedagen 2.0 hem boven de andere vier telers die zich in de sector kenmerken door: innovatie, inspiratie en duurzaamheid.


Andre Poldervaart (rechts) krijgt de prijs overhandigd van de organisatie


Winnaar

Met een klein areaal weet Andre Poldervaart een goed boterham te verdienen, vertelt Adrie Bakker van Bakker Koopmans over de winnaar. Zijn bedrijf maakte samen met Van Oers United, Tumoba en Voorne's plantenkwekerij de prijsuitreiking mogelijk. De bedrijven willen daarmee innovatie in de sector stimuleren en de verbreding binnen de vollegrondssector steunen, legt Adrie uit. "Eigenlijk proberen we de sfeer van de Groentegewasdagen in Barendrecht destijds weer op gang te krijgen", vertelt Adrie. "Het aantal telers loopt sterk terug en studieclubs zijn er niet meer. Wij vinden het belangrijk dat de onderlinge sociale contacten in de sector behouden blijven. Via de uitreiking van deze prijs willen we dat ook een beetje stimuleren." De prijs voor de meest toekomstgericht teler is in de plaats is gekomen van De Gouden Spruit. De andere genomineerden voor de prijs waren kruidentelers Jaap en Arjan Bevelander uit Achthuizen, bloemkoolteler Rien Dieleman uit Middelburg, spruitenteler Johan Doff uit Uithuizen en knolselderijteler Cees Vrolijk uit Fijnaart.

Link
De link met de vollegrond is er voor André Poldervaart van oudsher wel. Hij startte in 1970 op een hoekje land van zijn vader met de teelt van bloemkool en spitskool. Vervolgens is hij spruiten gaan telen en het jaar erop kwam daar het gewas witlof onder plat glas bij. In 1974 werd de eerste kas gebouwd die in 1990 werd uitgebreid van 13.000 m². In 1999 besloot hij om te schakelen naar de teelt van biologische glasgroente en breidde zijn bedrijf in twee fases verder uit naar een oppervlakte bestrijken van 30.000 m² in 2009. Hij heeft een bedrijfsruimte van 1.000 m² tot zijn beschikking met sorteervoorzieningen voor alle drie de producten: tomaat, paprika en komkommer.

Lees hier meer over de vollegrondsdagen.