Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: pastinakenteelt neemt toe

Het 'Rheinische Landwirtschafts-Verband' (RLV) deelt mee dat de pastinaak weer geliefder wordt in de Duitse keuken. De teelt neemt toe en inmiddels teelt men in het land op 150 hectare pastinaken.



Tot in de achttiende eeuw werden pastinaken zeer gewaardeerd als voedingsmiddel. Door de cultivering van aardappelen en wortelen nam het pastinakenareaal in de tijd daarna echter constant af, aldus het RLV. Pastinaken horen tot de familie van de schermbloemigen. Haar bijzondere smaak dankt de groenten aan een mild aroma en een licht zoete smaak. Pastinaken geven de voorkeur aan een humusrijke, voedingsstofrijke en losse grond evenals aan een vochtig, koel klimaat. Van maart tot en met juni vindt het uitzaaien plaats. De oogst duurt van augustus tot in de winter. De wortelgroente is vorstresistent en daarom flexibel wat betreft oogstmoment.

Pastinaken zorgen niet alleen voor een verzadigd gevoel, ze bevatten ook veel belangrijke inhoudsstoffen. Hun etherische oliën hebben een anti-bacteriële werking, terwijl hun vitamine B en C evenals hun mineralen juist in de winterperiode nodig zijn. Bovendien zijn pastinaken licht verteerbaar en daarom zijn ze ook geliefd als babyvoeding, legt het RLV uit.
Publicatiedatum: