Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenexport Oekraïne neemt 65% toe

De Oekraïne zag een enorme stijging van de tomatenexport in 2016 die in totaal $17,2 miljoen opleverde, wat op een stijging neerkomt van 65% of $6,8 miljoen meer in vergelijking met 2015, zo meldt Latifundist.com.

Het grootste deel van de tomatenexport uit de Oekraïne, meer dan 94%, kwam in Wit-Rusland en Polen terecht. Hiervan ging 79,4% ($13,7 miljoen) naar Wit-Rusland en 14,8% ($2,5 miljoen) naar Polen.

Tegelijkertijd importeerde Oekraïne tomaten uit Turkije en Spanje voor $30 miljoen in 2016, waarvan $26 miljoen (88,1% van de totale tomatenimport) uit Turkije en $1,9 miljoen (6,5%) uit Spanje.

Eerder werd gemeld dat van januari t/m augustus 2016 er 2300 ton Oekraïense tomaten naar de Europese markt werden geëxporteerd, terwijl de Oekraïne in dezelfde periode in 2015 er slechts in slaagde 243 ton naar de EU-landen te exporteren.

Bron: ukrinform.net
Publicatiedatum: