Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe snijmachine snijdt dubbele van klassieke variant

Tholen - Tijdens Interpom Primeurs introduceerde Flaminex een nieuwe snijmachine voor de aardappelsector met drie verschillende snijdwijzes. Uniek is dat de eerste twee messen in de machine snel en veilig kunnen worden gewisseld. Lieven Depreaetere geeft aan dat het idee al een tijdje bestond. "Een aantal jaren geleden is deze machine bedacht en verder ontwikkeld. Dit jaar werd hij geconcretiseerd."



Uniek in Europa
Hij geeft aan dat de machine is uitgerust met twee mes-eenheden. "De mes-eenheden worden aangedreven door afzonderlijke motoren en kunnen elk apart uit de machine gehaald worden. De snelheid waarmee een mes-eenheid uit de machine gehaald kan worden zorgt ervoor dat de productiestilstand sterk gereduceerd wordt. De machine kan blijven produceren terwijl een van de messen gereinigd wordt." Lieven vertelt dat de machine uniek is in Europa omdat het de enige is met twee snijstations. "Ook is het de eerste machine met een cassettesysteem gemaakt. Hierbij staan het eerste en tweede mes op een 'slede', ofwel een cassette. Deze kan worden uitgeschoven en weer terug worden geschoven. Als er een breuk is aan het mes door een steen of ander hard voorwerp, kunnen de messen heel snel en veilig worden gewisseld." Het idee van de drie snijsystemen bestaat al jarenlang. "Voor een blokkensnijder is het altijd eerst schijfjes, dan sticks of frietjes en dan blokjes. Dat is niet nieuw, maar de manier waarop die eerste twee messen zo snel uitwisselbaar zijn is nieuw."



Capaciteit verdubbeld
Een ander groot voordeel is de dubbele capaciteit. "Een dubbel snijstation op dezelfde trommel, dat is uniek. Hierdoor is de capaciteit verdubbeld ten opzichte van de klassieke snijmachine. Dit is natuurlijk afhankelijk van de snit en trommelgrootte, maar er zijn volumes gemeten tot 20 ton per uur. Flaminex stond samen met Spiessens Machinebouw op Interpom Primeurs, eind 2016. "De bezoekers toonden veel interesse in de snijmachine. Er werden verschillende aanvragen ingediend om de machine te mogen testen of een demo-sessie te mogen bijwonen."

Voor meer informatie:
Lieven Depreaetere
Flaminex
Tweewallenstraat 20
B- 8760 meulebeke
T +32 (0)51 488 999
F +32 (0)51 484 999
info@flaminex.be
www.flaminex.be