Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ambachtelijke frites zijn het nieuwe goud"

Homemade frites gemaakt van mooie, specifieke aardappelrassen en voorzien van prachtige sauzen is het nieuwe goud. Dat zei Paul Bringmann, voorzitter van het FSIN, tijdens het Brunchcongres van het FSIN op 11 januari in Amsterdam RAI. Bringmann gaf een korte beschouwing op een vijftiental nieuwe ontwikkelingen die het in de food gaan maken.

Streetfood
Gerechten zonder e-nummers blijven terrein winnen. Verder gaat bezorgen het winnen van afhalen. Bringmann: "Er komen steeds meer organisaties die het bezorgen voor de restaurants kunnen regelen". Ook streetfood gaat een enorme ontwikkeling doormaken, voorziet Bringmann. "De kwaliteit van dit segment is flink toegenomen. Wie een kijkje neemt in Londen kan dat beamen."

Het traditionele ontbijt van aanbieders, zoals Ikea en de HEMA, krijgt gezelschap van het zogenoemde all day breakfast. Toastjes met groente, fruit, zuivel, eieren. "Wordt de hele dag door aangeboden."
 
Lokaal
Streekproducten krijgen gezelschap van producten die 'super lokaal' zijn. Als voorbeeld haalde Bringmann Beej Benders in Venlo aan, dat zijn producten binnen een straal van 30 kilometer inkoopt. "Dit bedrijf werk samen met kleine leveranciers die direct leveren zonder tussenkomst van een handelaar of een grossier."

Tot slot signaleerde hij een ontwikkeling die betrekking heeft op groenten. Deze komen steeds minder vaak uit potjes en blikjes, maar worden vers aangevoerd. Datzelfde geldt voor kruiden. Die zijn niet alleen vers maar ook hoog op smaak, aldus Bringmann.

Bron: FSIN
Publicatiedatum: