Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

70% geconsumeerde calorieën afkomstig uit plantaardig voedsel

ERS's gegevens over voedselbeschikbaarheid, gecorrigeerd op verlies, geven een raming van de bronnen van calorieën in het dieet in de V.S.

Deze gegevens zijn afgeleid van het aanbod aan beschikbaar voedsel geschikt voor consumptie en gecorrigeerd op oneetbare schillen en pitten, bederf en verspilling en andere verliezen om beter de daadwerkelijke inname te kunnen schatten. De dagelijkse calorieën per persoon gecorrigeerd op verlies daalde met 2% tussen 2000 en 2010 van 2.545 naar 2.481 calorieën. Het aandeel calorieën uit dierlijk - en plantaardig voedsel was gelijk in beide jaren respectievelijk 30 en 70 %. Beide jaren leverde graan de belangrijkste bijdrage aan de dagelijkse calorieën per hoofd. Toegevoegde plantaardige oliën en vetten - zoals salade en spijsoliën, margarine - nemen de tweede plaats in. Beschikbare calorieën per hoofd afkomstig van noten liet het grootste procentuele verschil zien en realiseerde een toename van 25% naar 72 calorieën per dag in 2010. Calorieën afkomstig uit groenten en de categorie toegevoegde suikers en zoetstoffen daalde met 11%.



Deze grafiek is afkomstig uit het artikel "A Look at Calorie Sources in the American Diet" uit het tijdschrift ERS's Amber Waves van december 2016.
Publicatiedatum: