Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Creatieve manier om voedselverspilling te bestrijden: Sparks

Thomas McQuillan, directeur duurzaamheid van het voedselbedrijf Baldor, vond een creatieve manier om voedselverspilling tegen te gaan. De stukjes fruit en groente die we normaal gesproken weggooien, gaf hij een naam. Hij noemt ze sparks, wat bijna het Engelse woord 'scraps' (afval) achterstevoren geschreven is.

Thomas vind dat het grootste gedeelte van de scraps van fruit en groenten nog goed te eten is. Baldor spaart alle scraps van het bedrijf Fresh Cuts op en biedt ze verschillende bedrijven en organisaties aan. De stukjes kunnen gebruikt worden voor in soep, sap, saus en voedsel voor dieren. 

Zodra hij alle sparks verzameld heeft, verkoopt hij ze voor ongeveer de helft van de marktprijs. Een klein gedeelte wordt gebruikt voor menselijke consumptie, maar het grootste gedeelte gaat naar een verwerkingsbedrijf om er kippenvoer van te maken. McQuillan blijft zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan en hij hoopt dat anderen zijn voorbeeld zullen volgen. 

McQuillan: "Stortplaatsen zijn niet langer een optie voor bedrijven om zich te ontdoen van voedsel, wat de reden dan ook is."

Publicatiedatum: