Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: 70 maal de norm MRL's in spinazie

Bij twee partijen bij Lotus en Tesco in Shanghai verkochte groenten zijn er zulke grote hoeveelheden residuen van gewasbeschermingsmiddelen gevonden dat ze uit de schappen zijn verwijderd.

Een partij selderij bij de Chuanchang vestiging van Lotus, die door Shanghai Jiangqiao Wholesale Market was geleverd, bleek 3,6 mg chloorpyrifos residu per kg bevatten. Chloorpyrifos is een gewasbeschermingsmiddel dat volgens experts giftig is voor de mens.

Verder bleek een bij de Zhongshan Road N. vestiging van Tesco verkochte partij spinazie, geleverd door de Minhang tak van de supermarkt, ook teveel chloorpyrifos residu te bevatten - 8,4 keer hoger dan de door de Shanghai Food and Drug Administration gestelde norm.

Chloorpyrifos mag als gewasbeschermingsmiddel op groenten worden toegepast, maar de hoeveelheid staat onder strenge controle. Overmatig chloorpyrifos residu kan worden toegeschreven aan nalatigheid bij het gebruik van de juiste hoeveelheid en te snel plukken en afzetten na het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Bron: shanghaidaily.com
Publicatiedatum: