Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colruyt Group breidt samenwerking met Voedselbanken verder uit

Colruyt Group breidt de reeds succesvolle samenwerking met de Voedselbanken verder uit. Waar er tot voor kort een lokale ophaling van onverkochte voedingswaren in 14 Colruyt-winkels plaatsvond, wordt dat aantal nu opgetrokken naar 37 winkels. Colruyt Group beschouwt het als een plicht om voedselverliezen tot een minimum te beperken. Met deze uitbreiding zal er beduidend meer kunnen geschonken worden dan de 443 ton die in 2016 werd ingezameld.

Sinds het voorjaar van 2016 schonken 14 winkels in België al hun onverkoopbare maar nog perfect eetbare voedingswaren rechtstreeks aan lokale organisaties onder het beheer van de Voedselbanken. Voor elke winkel gaat het om 2 à 3 ton etenswaren per maand. Dat aantal winkels meer dan verdubbeld. Zo zullen er voortaan in 37 winkels lokaal onverkochte voedingswaren worden opgehaald.

De samenwerking met de Voedselbanken is niet nieuw. Sinds 1997 schenkt Colruyt Group onverkochte voedingswaren die wettelijk nog verkocht mogen worden aan de Voedselbanken. Die schenking gebeurt enerzijds via het logistieke centrum Dassenveld in Halle. Daar halen de Voedselbanken elke weekdag de onverkochte waren uit een aantal winkels op, en ook goederen uit het distributiecentrum zelf.

Anderzijds gebeurt het ophalen lokaal, rechtstreeks bij de winkels zelf. Het is die laatste keten die nu fiks uitgebreid wordt. In 2015 werd een totaal volume van 490 ton aan de Voedselbanken geschonken. In 2016 werd via de 14 deelnemende winkels 443 ton voeding geschonken. Dat gebeurde rechtstreeks aan de Voedselbanken of aan een bij de Voedselbanken aangesloten regionale organisatie.

Bron: Colruyt Group
Publicatiedatum: