Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos Koedooder van Koedooder & Zn BV Handel My:

“In feite zitten we allemaal op Trump te wachten”

Tholen - Bij de start van het jaar is het bijzonder stil en rustig, vertelt Jos Koedooder van Koedooder & Zn BV Handel My. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de tijd van het jaar. Begin januari is het meestal rustig omdat de fabrieken nog stil liggen. Maar er moet meer gebeuren om de handel op gang te brengen, zegt Jos. Het weer, de handelsboycot met Rusland en de volle Europese markt zorgen er volgens hem voor dat het momenteel zo rustig is.

"Er is geen enkel artikel waar vraag naar is", benadrukt Jos. "De wortelen is een drama. Die zijn bijna onverkoopbaar en gaan alleen tegen een hele lage prijs, 8 à 10 cent. Ook de witte kool gaat heel moeizaam. De rode gaat beter, die groeiden minder goed en daarin is dus minder aanbod. Rode bieten gaan nog re-de-lijk omdat er minder aanbod is, maar het gaat toch ook moeizaam."
 
Europees gezien is er ruim aanbod aan kool, peen en bieten merkt Jos. De huidige zachte weersomstandigheden helpen niet mee om dat de verkleinen. Jos: "Polen zit nog mutje vol en zij proberen ook op de West-Europese markt hun afzet te vinden. En wat gaat het weer doen? We hebben helemaal geen winter. Wanneer het kouder wordt, kunnen de prijzen een beetje aan gaan trekken."




Jos kijkt reikhalzend uit naar de komst van Donald Trump als president van de VS op 20 januari aanstaande. "In feite zitten we allemaal op deze man te wachten. Geen ruzie maken met Rusland, dan komt het vanzelf weer goed. De politiek gaat komende tijd een rol spelen. Als straks Rusland er weer bijkomt, dan gaan we een hele verandering in de handel krijgen." Dat hoort Jos ook van collega's. "Zeker weten, zij denken er precies hetzelfde over."


In 1948, nabij de groenten en fruitveiling in Bovenkarspel-Grootebroek, prepareren de door Koedooder geselecteerde tuinders bloemkool in houten exportkratten bestemd voor het Amerikaanse leger in West-Duitsland.


Koedooder & Zn BV Handel My houdt zich bezig met de teelt, wereldwijde handel, logistiek en kwaliteitscontrole van verse en verwerkte agrarische producten, voornamelijk bieten, rode- en witte kool, en peen. Familie Koedooder begon zijn handelsactiviteiten reeds in het jaar 1900. De relatie met afnemers is gebaseerd op flexibiliteit, kostenbeheersing en vertrouwen. Hoewel de start van dit jaar nog rustig is, kijkt Jos terug op een best 2016. "Afgelopen jaar is heel goed geweest, we hebben voldoende kunnen omzetten. We hebben absoluut geen klagen", besluit hij.
 
Voor meer informatie:
Koedooder & Zn BV Handel My
Jos Koedooder

Hertogalberchtstraat 72
1611 GP Bovenkarspel
T: 0228 517465
M: 06 20490366

jos@koedooder.nl
www.koedooder.nl