Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chilipepers zouden borstkanker kunnen bestrijden

Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat een molecuul dat in chilipepers zit, de groei van triplo-negatieve borstkanker kan vertragen. Dit type borstkanker scoort negatief op drie receptoren die de groei van borstkanker bevorderen: oestrogeen, progesteron en HER2 en is vaak moeilijk te behandelen.

Voor veel patiënten met triplo-negatieve borstkanker is chemotherapie de enige behandelingsoptie. De capsaïcine in chilipepers heeft bewezen de groei van verschillende typen kankercellen te vertragen of zelfs te vernietigen — zoals bij dikkedarmkanker en alvleesklierkanker. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat het ook borstkankercellen zou kunnen vernietigen en hun vermogen om zich te verspreiden zou kunnen aantasten.

Hoewel het eten van capsaïcine alleen via voeding of supplementen niet genoeg zou zijn om kanker te behandelen, hopen onderzoekers de nieuwe informatie (over de effecten van de stof op kankercellen) te kunnen gebruiken om nieuwe medicijnen tegen kanker te ontwikkelen. Ze hopen dat dit zal leiden tot nieuwe behandelmethoden.

source: healthcentral.com
Publicatiedatum: