Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kweecker betreedt horeca

Na een ontwikkelingsperiode van anderhalf jaar en een pilot bij Restaurant De Librije en Restaurant Bolenius is de Nederlandse start-up Kweecker klaar om de markt te betreden. Dit zal officieel gebeuren tijdens de Horecava 2017. Het product, wat ook de naam Kweecker draagt, maakt gebruik van slimme technologieën om het voor chef-koks mogelijk te maken zelf groenten en kruiden te kweken. Zo wordt de ultieme versbeleving voor gasten gecreëerd.


Chef-kok Luc Kusters van Restaurant Bolenius

De Kweecker combineert moderne technologieën uit de tuinbouwsector met een sterke focus op design, om zo een slimme kweekkas te creëren die niet alleen gebruiksvriendelijk is maar ook als eye-catcher functioneert in horecagelegenheden. De constructie, welke ongeveer het formaat van een koelkast heeft, bevat drie lagen waarop gekweekt kan worden. Slimme sensoren houden continu het klimaat in de gaten en er kan zo nodig worden ingegrepen door de klimaatcomputer onderin de Kweecker. Dit is het brein van de kweekkas en kan desgewenst automatisch het klimaat monitoren en bijstellen. Als gebruiker kan je de Kweecker op afstand in de gaten houden via de Kweecker app, of eventueel zelf het klimaat aansturen.

Het team achter de Kweecker heeft sterke banden met de Nederlandse tuinbouwsector, wat terug te zien is in het ontwerp van de kweekkas. In de afgelopen anderhalf jaar zijn meerdere prototypes ontworpen en getest. Tijdens het Chefs (R)Evolution event is de Kweecker voor het eerst in zijn huidige vorm aan het publiek getoond. Restaurant De Librije in Zwolle en Restaurant Bolenius in Amsterdam hebben als één van de eersten een Kweecker in gebruik genomen. Chef-kok Luc Kusters van Bolenius zegt over de Kweecker: "Met de Kweecker halen we een stukje van onze moestuin naar binnen en geven zo onze gasten een nog betere versbeleving."

Kweecker zal op de Horecava te vinden zijn in de Verskas, standnummer 246 in hal 7.

Voor meer informatie:
Kweecker
Zwetkade Noord 3
2291 HZ Wateringen
06 43 234 951
info@kweecker.nl
www.kweecker.nl
Publicatiedatum: