Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Scherpenhuizen wil verder groeien als totaalleverancier in nieuw pand

Tholen - De contouren van het nieuwe pand van Scherpenhuizen zijn duidelijk zichtbaar. In de tweede helft van maart zal de nieuwbouw van de afzetorganisatie uit Eindhoven worden opgeleverd. En daar ziet directeur Martin Scherpenhuizen erg naar uit. "Momenteel hebben we op vijf opslaglocaties onze handel staan. De nieuwbouw was gewoon keihard nodig."

Breeam-Oustanding
Met de nieuwbouw gaat Scherpenhuizen op duurzaamheidsgebied voor het hoogst haalbare met de Breeam-Oustanding score. Die score krijg je niet zomaar. Het nieuwe DC wordt volledig verlicht met Leds en heeft geen gasaansluiting. De koeling draait op zonnepanelen, waarmee het bedrijf het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend is. Er komen oplaadpunten voor elektrische auto's. De hoogwaardige restwarmte uit de koeling wordt gebruikt om de krattenwasserij te voorzien, de laagwaardige restwarmte om het kantoor te verwarmen. Het grijs water (regenwater) wordt hergebruikt en het fundament van het pand bestaat uit een combinatie van gerecyclede grond en vermalen puin van het vorige gebouw. Last but not least komt er nog een bijenhotel op het dak, waardoor de honingaanvoer voor de kantine op peil blijft.

"Buiten enkele DC's van supermarkten krijgen we hiermee het meest duurzame pand van de Nederlandse AGF-sector en van Eindhoven", vertelt Martin trots. Gevraagd naar zijn beweegredenen om voor het hoogst haalbare te gaan, antwoordt hij: "Het zit in onze genen. We krijgen met dit certificaat echt niet meer omzet of een hogere prijs bij onze retailklanten, maar we willen gewoon het allerduurzaamste werken en daarmee ook een aangenaam klimaat scheppen voor onze medewerkers. Uiteindelijk levert dat ook geld op. Wij doen investeringen alleen als ze economisch verantwoord zijn en voor al deze investeringen gelden realistische terugverdientijden."

Facts
Het DC heeft een totale vloeroppervlakte van 40.000 m2, bestaande uit een hal van 34.000 m2 en een mezzanine van 6.000 m2. Het pand telt maar liefst 57 docks. In het pand komen 20 leegfust aan- en afvoerbanden, 2 palletiseerders met een capaciteit van 60 pallets per uur en een paprikaboxwasmachine met een capaciteit van 100 boxen per uur. Het CO2 neutrale kantoor heeft een oppervlakte van 3250 m2, dit alles op een perceel van 70.000m2. In het pand zitten 450 lockers, 200 m2 aan sanitaire ruimtes, 200 m2 vergaderruimtes, 450 m2 kantine en een buitenterras van 150 m2. "Dat wordt mijn favoriete plek", lacht Martin.

Waar Scherpenhuizen in het verleden vooral bekend stond als kasgroentenspecialist, heeft het bedrijf de laatste jaren de eerste stappen gezet om AGF-totaalleverancier te worden. "Onze nieuwbouw stelt ons in staat onze logistieke operatie en productieprocessen weer te centraliseren en nog efficiënter in te richten. Het belang van ons personeel, onze klanten en onze telers staat hierbij voorop. Zoals we hier intern zeggen: teler is koning, klant is keizer!"

Voor meer informatie:
Martin Scherpenhuizen
Scherpenhuizen
De Keten 15
5651 GJ Eindhoven
Tel: 040-2584684
Fax: 040-2584612
www.scherpenhuizen.nl

Publicatiedatum: 5-1-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Hallo Martin,

Ik ben net voor de kerst op de bouwlocatie geweest, het wordt echt een prachtig pand.
Wij van VK zijn er trots op het feit dat wij een onderdeel zijn van de realisatie en Scherpenhuizen mogen rekenen tot onze relatie.
Succes voor jou en Mart de komende zeer drukke periode en we spreken elkaar.

Groet Jan Vliet van Zante


.
Jan Vliet van Zante, TIEL - 5-1-2017 17:12:51


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: