Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scherpenhuizen wil verder groeien als totaalleverancier in nieuw pand

Tholen - De contouren van het nieuwe pand van Scherpenhuizen zijn duidelijk zichtbaar. In de tweede helft van maart zal de nieuwbouw van de afzetorganisatie uit Eindhoven worden opgeleverd. En daar ziet directeur Martin Scherpenhuizen erg naar uit. "Momenteel hebben we op vijf opslaglocaties onze handel staan. De nieuwbouw was gewoon keihard nodig."





Breeam-Oustanding
Met de nieuwbouw gaat Scherpenhuizen op duurzaamheidsgebied voor het hoogst haalbare met de Breeam-Oustanding score. Die score krijg je niet zomaar. Het nieuwe DC wordt volledig verlicht met Leds en heeft geen gasaansluiting. De koeling draait op zonnepanelen, waarmee het bedrijf het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend is. Er komen oplaadpunten voor elektrische auto's. De hoogwaardige restwarmte uit de koeling wordt gebruikt om de krattenwasserij te voorzien, de laagwaardige restwarmte om het kantoor te verwarmen. Het grijs water (regenwater) wordt hergebruikt en het fundament van het pand bestaat uit een combinatie van gerecyclede grond en vermalen puin van het vorige gebouw. Last but not least komt er nog een bijenhotel op het dak, waardoor de honingaanvoer voor de kantine op peil blijft.





"Buiten enkele DC's van supermarkten krijgen we hiermee het meest duurzame pand van de Nederlandse AGF-sector en van Eindhoven", vertelt Martin trots. Gevraagd naar zijn beweegredenen om voor het hoogst haalbare te gaan, antwoordt hij: "Het zit in onze genen. We krijgen met dit certificaat echt niet meer omzet of een hogere prijs bij onze retailklanten, maar we willen gewoon het allerduurzaamste werken en daarmee ook een aangenaam klimaat scheppen voor onze medewerkers. Uiteindelijk levert dat ook geld op. Wij doen investeringen alleen als ze economisch verantwoord zijn en voor al deze investeringen gelden realistische terugverdientijden."





Facts
Het DC heeft een totale vloeroppervlakte van 40.000 m2, bestaande uit een hal van 34.000 m2 en een mezzanine van 6.000 m2. Het pand telt maar liefst 57 docks. In het pand komen 20 leegfust aan- en afvoerbanden, 2 palletiseerders met een capaciteit van 60 pallets per uur en een paprikaboxwasmachine met een capaciteit van 100 boxen per uur. Het CO2 neutrale kantoor heeft een oppervlakte van 3250 m2, dit alles op een perceel van 70.000m2. In het pand zitten 450 lockers, 200 m2 aan sanitaire ruimtes, 200 m2 vergaderruimtes, 450 m2 kantine en een buitenterras van 150 m2. "Dat wordt mijn favoriete plek", lacht Martin.





Waar Scherpenhuizen in het verleden vooral bekend stond als kasgroentenspecialist, heeft het bedrijf de laatste jaren de eerste stappen gezet om AGF-totaalleverancier te worden. "Onze nieuwbouw stelt ons in staat onze logistieke operatie en productieprocessen weer te centraliseren en nog efficiƫnter in te richten. Het belang van ons personeel, onze klanten en onze telers staat hierbij voorop. Zoals we hier intern zeggen: teler is koning, klant is keizer!"





Voor meer informatie:
Martin Scherpenhuizen
Scherpenhuizen
De Keten 15
5651 GJ Eindhoven
Tel: 040-2584684
Fax: 040-2584612
www.scherpenhuizen.nl